IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz ще представи 11 нови или обновени модела за година

Основните премиери са в най-важния сегмент на пазара – този на SUV-овете

Mercedes-Benz ще представи 11 нови или обновени модела за година

Концернът Daimler обяви резултатите от дейността си за третото тримесечие на 2018 г. и публикува график за излизане на новите си модели през следващата година. Всички ключови премиери са в най-важния сегмент на пазара – този на SUV-автомобилите.

Mercedes-Benz ще представи 11 нови или обновени модела за година

Два от новите модели вече са известни - Mercedes-Benz B-Class и кросоувърът GLE (на снимката) ще излязат още през първото тримесечие на 2019 г. Заедно с тях на пазара ще се появят електрическият кросоувър EQC и товарният eSprinter.

Сред очакваните новини са купето с 4 врати CLA, чиито продажби ще стартират през лятото на 2019 г., както и комбито CLA Shooting Brake. То трява да бъде на пазара в началото на есента. За тогава е предвидена и премиерата на обновените Mercedes-Benz GLC и GLC Coupe, както и на напълно новия всъдеход GLS, който трябва да се конкурира с представеното наскоро BMW X7.

Mercedes-Benz ще представи 11 нови или обновени модела за година

Компанията готви премиера и на „8-и компактен автомобил”, като се очаква това да бъде първото поколение на кросоувър GLB. Той е направен в стила на спрения вече GLK, като ще обединява силата на големия G-Class с това, което се харесва на хората при компактните автомобили от A-Class. Продажбите на бъдещия GLB ще стартират след около година.

В публикуваната графика го няма моделът GLA, който представлява кросоувър на базата на A-Class. А това означава, че този автомобил ще се появи най-рано през 2020 г. За сметка на това, присъства Mercedes-Benz V-Class (на снимката долу), който ще излезе на пазара в края на пролеттта на 2019 г.

Mercedes-Benz ще представи 11 нови или обновени модела за година

В плановете на Mercedes-Benz попада и нов Smart, въпреки че партньорът в този проект – компанията Renault, е на път да се оттегли. Очаква се през 2020 г. моделът да остане без двигатели с вътрешно горене и да стане изцяло електрически. Има обаче слухове, че марката Smart ще изчезне, а новият автомобил ще попадне в гамата на Mercedes.

Като цяло третото тримесечие на 2018 г. се оказва доста неуспешно за акционерите на Daimler. Продажбите на концерна са спаднали с 4% до 794 749 автомобила, а чистата печалба е намалена с 21% до 1,76 млрд. евро.

Снимки: Daimler
 

Тагове: daimler mercedes-benz suv
0 от 500