IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel Crossland получи нов дизел и автомат

Версията с 1,5-литровия агрегат е оценена на 24 000 евро

Opel Crossland получи нов дизел и автомат

Кросоувърът Opel Croslland е един от най-популярните модели на германската марка в Европа. Компанията от Рюселхайм реши да го освежи, като замени досегашния 1,6-литров дизелов двигател с нов – 1,5-литров. За модела вече е достъпна и нова скоростна кутия.

Opel Crossland получи нов дизел и автомат

Новият 1,5-литров турбо агрегат развива мощност от 118 к.с. и 300 Нм въртящ момент, като е свързан с 6-степенна автоматична скоростна кутия. Моторът разполага със система start/stop, която е разработка на френския концерн PSA Group.

Комбинацията от нов мотор и автоматична скоростна кутия води до разход на гориво в рамките на 4,0 л/100 км, съобщават от германския производител. Нивата на вредни емисии (CO2) при 1,5-литровия двигател са 105 г/100 км, което показва, че агрегатът отговаря на най-новите екологични показатели и покрива стандарт Euro 6d-TEMP.

Версията на Opel Crossland с новия турбодизел ще се предлага и с кожен салон, който е опция за модела. Той е включен в нивата на оборудване Design Line, Innovation и Ultimate, при които клиентът може да си поръча и специални ергономични седалки.

Цените на кросоувъра с новия двигател в Германия стартират от 24 000 евро, като автомобилът вече е на разположение на дилърите на Opel.

Снимка: Opel

Тагове: 1 opel crossland
0 от 500