IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot ще прави електрически спортни коли

Заради новата си програма французите напускат световния рали-крос

Peugeot ще прави електрически спортни коли

Компанията Peugeot напуска световния шампионат по рали-крос (WRX), за да се заеме с разработката на ново семейство електрифицирани спортни коли. Първите от тях ще бъдат готови през 2020 г., като в разработката им ще участва подразделението Peugeot Sport.

Peugeot ще прави електрически спортни коли

„Удоволствието от шофирането е в основата на историята на бранда Peugeot – коментира шефът на марката Жан-Филип Импарато. – Електрификацията ще позволи да засилим тези усещатия и да предложим на клиентите ни спортни коли с ниски нива на вредни емисии”.

Един от тези автомобили ще бъде R-версията на на Peugeot 508 Hybrid, чиято мощност ще превишава 300 к.с. В случая агрегатът се състои от 1,6-литров турбомотор със 200 к.с. и електромотор със 110 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 4,5 секунди.

В новото семейство ще влезе и серийният вариант на концепта 308 R Hybrid. Прототипът беше оборудван с 1,6-литров турбодвигател с 270 к.с. и два електромотора с по 115 к.с. всеки. Съвкупната мощност на този агрегат е 500 к.с. и 730 Нм.

А флагман на бъдещата гама спортни автомобили на Peugeot вероятно ще бъде серийният вариант на концептуалния е-LEGEND, който е оборудван със система за задвижване на четирите колела и електромотор, развиващ 462 к.с. и 800 Нм. Прототипът ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди, а само с едно зареждане може да измине 600 км (по новия цикъл WLTP).

Снимка: Peugeot

Тагове: peugeot peugeot sport
0 от 500
  • #1
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Пежо вече е производител номер 1 в Европа.Фяу Вйе са аут.Няма измъкване немци.Германофилистиците да се мятат отнякъде.