IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият VW Passat излезе със старите мотори

Моделът смени поколенията на двата най-големи пазара

Новият VW Passat излезе със старите мотори

През 2014 г. в Европа се появи осмата генерация на Volkswagen Passat, като за догодина е предвидено и поредното обновяване на популярния автомобиля. Съществува обаче и „алтернативна” версия на модела, която се продава в САЩ и Китай. Тя излезе през 2011 г. и сега сменя поколенията си.

Новият VW Passat излезе старите мотори

Китайците обичат по-големите автомобили, така че увеличаването на габаритите при Passat е напълно логично. Ако предишната версия беше дълга 4872 мм, то новата дължината е 4933 мм (за сравнение европейският вариант е 4767 мм). Увеличено и разстоянието между двете оси – от 2803 на 2871 мм (срещу 2791 мм при европейския Passat).

Новият VW Passat излезе старите мотори

В Китай обаче моделът запазва старите си двигатели. Седанът ще се появи на пазара с турбомотор TSI с обем 2,0 литра, развиващ 186 или 220 к.с. Скоростната кутия е 7-степенна DSG с два съединителя. На по-късен етап ще излезе и версия с 1,4-литров TSI със 150 к.с. Същият мотор ще бъде в основата и на бъдеща хибридна модификация.

Новият VW Passat излезе старите мотори

Екстериорът на „алтернативния” Passat се отличава по голяма хромирана решетка на радиатора, която прилича донякъде на тази на новия Touareg, а също така на малките доълнителни прозорци на задните врати, които при европейския вариант отсъстват.

Новият VW Passat излезе старите мотори

Базовата версия на новия китайския Passat разполага съ светодиодни фарове, мултимедия с 9,2-инчов екран и с виртуална комбинация от прибори с 10,25-инчов дисплей. Като опция се предлагат матрачни адаптини фарове, предни седалки с електрически настройки и масаж, камери, проекционен дисплей, стъклен покрив и електрическа система за багажника.

Новият VW Passat излезе старите мотори

Производството на новия Passat ще става в съвместното предприятие Shanghai Volkswagen. В САЩ моделът ще се сгробява в завода в Тенеси, като версията за местния пазар ще бъде показана до края на месеца. Тя със сигурност е се отичава от китайската – както по оборудване, така и с двигателите си.

Снимки: Autohome.com.cn
 

Тагове: volkswagen passat
0 от 500
  • #5
    26 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Mazda 6 е в пъти по красива и добра кола от тази гротеска отгоре на снимките.Този пасатор не може да настигне една 2.5 Ultimate нито по екстри, нито по вървене, особено в завои.
  • #4
    11 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Това и Авенсис са коли за хора мъртви отвътре.
  • #3
    27 rate up comment 12 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Стари мотори стар дизайн стари технологии.
  • #2
    26 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хахаха, хората електрички, хибриди, водородни коли правят, а вурстовете пущат нови модели със стари мотори. Толкова си могат завалиите!
  • #1
    31 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Много ЗЛЕ изглежда! Кола от миналия век. Не само визия, а и техника. Де да беше и надеждна, като тогавашните, но не е...А старите мотори нямат нужда от коментар. Пак с трици м.ймуни ще ловят.