IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar минава само на електрически модели

Единственият автомобил с ДВГ в гамата на британците остава F-Type

Jaguar минава само на електрически модели

Британската Jaguar обмисля преориентиране на производството си към изцяло електрически автомобили. Маркетолозите на компанията представиха на ръководството за разглеждане план-стратегия за пълния преход на марката към електроенергия, съобщава Autocar.

Jaguar минава само на електрически модели

Планът предвижда постепенно и цялостно изтегляне на традиционните автомобили с  двигатели с вътрешно горене от моделната гама и замяната им с електрически аналози до 5-7 години. Първият от новите електромобили ще стане луксозен и скъп седан, който ще замени модела Jaguar XJ, и ще се превърне в конкурент на Tesla Model S и Porsche Taycan. Неговата премиера се очаква да бъде в идните две години.

През 2023 година ще бъдат свалени от производство моделите Jaguar XE и Jaguar XF, чийто приемник ще стане електрически кросоувър, който ще бъде с размерите на Audi e-tron. Две години по-късно ще се пови новото поколение на електрическия кросоувър Jaguar I-Pace, а моделите  F-Pace и E-Pace ще се окажат ненужни и също ще бъдат свалени от производство.

Jaguar минава само на електрически модели

За  2027 г. пък е насрочен дебютът на флагманския електрически кросоувър Jaguar J-Pace. Освен това се очаква спортният автомобил Jaguar F-Type също да получи наследник с напълно електрическо задвижване. Така единственият модел с ДВГ в гамата на британците може би ще остане спортният F-Type, като в момента компанията разработва следващото му поколение.
 

Тагове: jaguar
0 от 500
  • #2
    23 rate up comment 15 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 5 години )
    когато немците залеят пазара с електрички, всички останали ще увехнат като лански цветя! Както е било, така и ще бъде.
  • #1
    15 rate up comment 19 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Немците нямат шанс докато всички минават на ел задвижване те залагат на дизела и ще го произвеждат в Китай.Няма по-жалка нация от тия ***.