IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В България няма проблеми с двигатели на Ford, увери "Мото Пфое"

Българският представител е обявил две сервизни акции за 1.0 и 1.6 ЕcoBoost

В България няма проблеми с двигатели на Ford, увери

В Бълария не са възниквали проблеми с турбодвигателите EcoBoost на Ford, ни увериха от официалния вносител на марката "Мото Пфое" в резултат на запитването на Automedia.bg. Разследване на ВВС установи множество проблеми с двигателите 1.0 и 1.6 ЕcoBoost във Великобритания, включително и самозапалвания, и принуди британското поделение на Ford да обещае безплатни ремонти за потърпевшите клиенти.

В България няма проблеми с двигатели на Ford, увери
Използван в модели като Fiesta и Focus, еднолитровият EcoBoost на Ford три пъти бе обявен за Международен двигател на годината и шест пъти поред печели титлата в категория с работен обем до 1 литър

В България "Мото Пфое" е обявила сервизни акции и за двата двигателя - още през април 2015 за еднолитровия мотор и през януари тази година - за 1.6 EcoBoost. Според писмото от компанията акциите включват "монтиране на нов съд за охладителната течност, датчик за следене нивото на охладителна течност, термостат и два кабела (за 1.6 EcoBoost) и подмяна на маркуч от разширителен съд до термостат (за 1.0-литровия)".

Според българския представител на Ford всички клиенти са уведомени за акциите, като до момента няма регистриран нито един проблемен случай. До момента акциите са обхванали над 90% от всички продадени автомобили с двата турбомотора. От "Мото Пфое" са получили информация от Ford Europe, че "проблемните случаи се отнасят само до Великобритания".

Първата сервизна акция за 1.6 EcoBoost бе обявена още през 2012 в Съединените щати заради серия самозапалвания на двигателя в движение. През 2017 подобна акция имаше и в ЮАР заради 48 случая на запалили се автомобили, включително и с един смъртен случай.

В България няма проблеми с двигатели на Ford, увери
Горящ Ford Kuga 1.6 EcoBoost в ЮАР, снимка Sowetanlive

При 1-литровия EcoBoost, три пъти обявяван за Международен двигател на годината, не се е стигало до самозапалване, но има хиляди случаи на прегряване и спукани цилиндрови глави във Великобритания.


 

0 от 500
  • #3
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    ама как бе ние не можем да правим такива неща мотопфхуе за еталон за мошеници и измамници
  • #2
    13 rate up comment 0 rate down comment
    none ( преди 5 години )
    Давам само във Великобритания и ЮАР се палят фордовете. Сигурно заради климата или географското местоположение.
  • #1
    32 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хахаха, имаше си хас мошениците от Пфое да направят сервизна акция. Тея са такива измамници, че няма на къде. Познавам хора, които имаха неблагоразумието да си купят коли от тях и да спрат да ги обслужват. Вкарваш колата за нещо, подменят ти части и им ставаш абонат. При тях е напълно естествено да отидеш за смяна на масло и да не ти сменят масления филтър. Имало е случай изобщо да не сменят маслото, но парите ти ги вземат. След ВАГ тези са най-големите измамници. Особено у нас.