IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford показа движение по пътищата на бъдещето (ВИДЕО)

Светофарите ще бъдат излишни в света на автономните автомобили

Ford показа движение по пътищата на бъдещето (ВИДЕО)

Компанията Ford публикува видео, в което нагледно показва как в близко бъдеще ще изглежда движението на безпилотните автомобили. То ще става на пътища без светофари.

Ford показа движение по пътищата на бъдещето (ВИДЕО)

По данни на производителя, всеки шофьор прекарва два дни годишно, докато очаква превключването на зеления сигнал на светофара. При това 60% от всички катастрофи стават на кръстовища. Във Ford смятат, че тези проблеми ще бъдат решени именно от безпилотните коли.

Ford показа движение по пътищата на бъдещето (ВИДЕО)

Новата разработка на компанията поволява на автомобилите да си общуват помежду си, като определят с точност своето местонахождение. Ако машините се долижават едновременно до едно и също сръстовише, то електрониката ще може да определи тяхната идеално скорост до такава степен, че да няма нужда да спират и да се изчакват. Съответно на водача ще бъде съобщено с каква скорост да се движи.



Системата е разработена като част от британската държавна програма Autodrive. Проектът продължава 3 години, като изследва автономните и включените към Мрежата технологии и транспортни средства. Общата сума на инвестицията е 20 млн. паунда.

Снимка и видео: Ford

Тагове: ford
0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Фф ( преди 5 години )
    Шелбе, демек SSC, не е Форд приятелю....само правят доработка на мустанг
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Те коли не се научиха да правят, че с пътища почнали да се занимават. Смешници еврейски!Купувайки Форд, директно финансирате еврейските фамилии, които управляват света. Ставате спонсор на задкулисието. До не говорим, че това е една от най-скапаните марки. Единствените модели, които заслужават внимание са F450 и Шелби.
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Първо да се научат да правят коли без планирани скапвания!Еврейски тарикати
  • #1
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Читател ( преди 5 години )
    Като гледам съседната - ще продължат ли да се самозапалват автономно?