IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda представи обновената CX-5

Кросоувърът получи турбомотор с 230 коня

Mazda представи обновената CX-5

Компанията Mazda стартира продажбите на обновения кросоувъра CX-5, който вече ще се предлага в модификация с 2,5-литров бензинов турбомотор. Моделът е получил подобрена система G-Vectoring Control и специално ниво на оборудване Exclusive Mode.

Mazda представи обновената CX-5

Обновената CX-5 е първият модел на Mazda, който ще се предлага в Япония с турбодвигател. Този агрегат от семейството SKYACTIV-G вече се поставя на CX-9 и на Mazda6. Мощността на 4-цилиндровия агрегат е 230 к.с. и 420 Нм, като той се комбинира единствено с 6-степенна автоматична скоростна кутия.

Mazda представи обновената CX-5

Освен турбомотор, автомобилът е получил обновена версия на електронната система GVC Plus, която променя тягата на двигателя в зависимост от ъгъла на завиване и скоростта. В новия си вариант системата започва да работи още при началото на маневрата, а също така и след завръщане на волана в нулево положение.

Mazda представи обновената CX-5

Mazda CX-5 също така е получила нов медиен комплекс с поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto, както и система за безопасно спиране в града Advanced SCBS, която разпознава пешеходците нощем. Освен това е променен дизайнът на превключватели на климатика и на приборния панел.

Mazda представи обновената CX-5

Новото ниво на оборудване Exclusive Mode е получило декоративни елементи от натурално дърво, кресла с кожа напа и вентилация, безрамково огледало, светодиодно осветление в салона и 19-цолови джанти.

Снимки: Mazda

Тагове: mazda cx-5
0 от 500
  • #19
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Немските са най големите тояги,дървена возия, стари мотори,фалшиви при това,ретро дизайн и трошки.
  • #18
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 5 години )
    Да купиш хамериканска кола е като пътуване в миналото, поне 10-15години назад!А да купиш френска - минал си се на 100%, гаранция!
  • #17
    1 rate up comment 1 rate down comment
    67 ( преди 5 години )
    Наборчето 79 ,Фактически се опитва да се направи на умен..ама не му се отдава,..но той е много начетен псих,от всичко отбира..нали така диганозо!Освен това иронизирайки българина..да не се окаже и че не си такъв>?
  • #16
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Д: Факт!кадилаците и линкълните с обезценяват много, за разлика от с-класата.особено в САЩ, за където очевидно се опитваш да експертваш. Пий си хапчетата, точно C класата се обезценява много,чети в другата статия,рекордъор е. Германска пластмасова играчка,къде я сравняваш с масивните и качествени луксозни лайнери Кадилак и Линкълн,който са класи по-луксозни и елегантни от мерцедес,който и да било той.
  • #15
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Факт!-тическия ... ( преди 5 години )
    сега пък е преял с ориз и ето ги последствията!
  • #14
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Съвсем прави са читателите, които коментират за неуважителната политика за фейслифти на Мазда. Всяка година - нов, като пускат по 1-2 нови фийчъра. Все неща, които е трябвало да има в първоначалния модел и другите марки предлагат от години. Резултатът е увеличена печалба и недоволни клиенти. Като се сложи и ниското качество и лошата работа на въпросните екстри, които са далеч от нивото на кoнглокентите, аз самият никога не бих си купил Мазда повторно.
  • #13
    5 rate up comment 1 rate down comment
    GT ( преди 5 години )
    Аз не виждам някаква по-голяма обезценка за Мазда, обезценява се нормално до 15% на година от цената като нова. Гледам обаче има щатски модели, които се предлагат и те са наистина на много ниска цена? Питах в Мазда за сервиз на такава - отказват! Някой знае ли нещо... не е платено митото ли? А тоя евросертификат как се вади за такава кола, то не случайно двигателите са малко по-различни за другите континенти? Рискува ли нещо човек като си купи кола внесена от USA ?
  • #12
    8 rate up comment 5 rate down comment
    С опит ( преди 5 години )
    Д: Факт!кадилаците и линкълните с обезценяват много, за разлика от с-класата.особено в САЩ, за където очевидно се опитваш да експертваш.
  • #11
    3 rate up comment 4 rate down comment
    С опит ( преди 5 години )
    До: Притежател на МаздаОт 2013 година са минали едва 5 години. това е нормална възраст за един модел кола. Мазда правят леки фейсове, което едва ли се отразява толкова на обезценяването на модела.Причината в обезценяването е друга.
  • #10
    7 rate up comment 12 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Както казвате най-бързо се обезценяват немските "премиум" което разбива митът колко бързо се обезценяват ли френските коли примерно.Да сте чули да се обезценяват Кадилаци и Линкълн и.Няма и да чуете тва не са бутафорни немски кошници.