IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В САЩ разследват мистерия с коли на Tesla (ВИДЕО)

Хиляди нови електромобили са открити изоставени в различни райони

В САЩ разследват мистерия с коли на Tesla (ВИДЕО)

Група любители-детективи, наричащи се „Shorty Air Force”, откри хиляди електромобили Tesla, паркирани на няколко места в САЩ. Изследователите направили откритията си благодарение на снимки от въздуха. Те предполагат, че Tesla лъже с данните за продажбите си и просто паркира колите на различни места, където никой не се грижи за тях.

В САЩ разследват мистерия с коли на Tesla (ВИДЕО)

На свой ред от Tesla признаха, че колите са техни, но отричат, че са изоставени и ненужни на никого. Според представител на компанията, електромобилите са складирани на различни места заради проблем с логистиката – липса на автовози, които да ги прекарват. Това обаче беше отречено от Асоциацията на превозвачите в САЩ, която увери, че има достатъчно компании за превози и нито един от другите автомобилни производители не се е оплакал от подобен проблем.

Според експерти, цитирани от The New York Times, компанията Tesla е произвела повече бройки от Model 3 със задно предаване, които не може да продаде. Косвено потвърждение за това е изявление на фирмата, в което се казва, че при покупка на такава машина, нейната доставка отнема по-малко от месец. За версията на Model 3 със задвижване на четирите колела трябва да се чака 12 месеца.



Друга версия твърди, че натрупаните автомобили са дефектни и се нуждят от ремонт, с който обаче Tesla не може да се справи, тъй като хвърля огромни усилия върху увеличаване на производството. Вече на няколко пъти се появиха сведения, че компанията на Илон Мъск има проблеми с качеството на колите си, тъй като за да се справи снарасналото производство, се налага да пропуска някои тестове за качество.

Снимка: Twitter, Видео: YouTube

 

Тагове: tesla model 3
0 от 500
  • #16
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Новинарче ( преди 5 години )
    "Новината" ви е от 20-ти Юли, бездарници.
  • #15
    19 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Това не са толкова много коли при положение че произвеждат 5000 на седмица, аз не виждам повече от 1000 автомобила на този паркинг. Това е 1 работен ден на фабриката. Може да са дефектни, може да са много различни неща но не виждам това как може означава проблем на тесла.
  • #14
    1 rate up comment 15 rate down comment
    Не може да бъде ( преди 5 години )
    Нямало автовози!?Тези бързо усвояват лъжливите умения от Ауди.
  • #13
    23 rate up comment 5 rate down comment
    Man ( преди 5 години )
    И аз четох преди малко за тези "детективи", че всъщност са инвеститори залагащи на къси позиции спрямо Тесла. Тези спекулации, които правят би трябвало да са наказуеми, защото това си е опит за пазарна манипулация и явно те и затова си пазят имената в анонимността. Всеки случай по форумите много им се смеят.
  • #12
    24 rate up comment 9 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    Тесла бърка в здравето на много хора. В моемта се харчат милиони за писане на статии с глупости за тях...
  • #11
    15 rate up comment 7 rate down comment
    carpe_diem ( преди 5 години )
    ... Докато истината е съвсем друга - още веднага се появи опровержение - просто това беше следващият bottleneck, който още не могат да разрешат на 100%...Затова и миналата седмица помолиха настоящи собственици да дойдат да покажат новите коли на новите им собственици, за да могат да доставят повече.Четете малко, имаше отзиви и от хора, които са били там и всички казват, че е било голям купон.При коя друга автомобилна общост би се случило нещо такова?
  • #10
    24 rate up comment 8 rate down comment
    carpe_diem ( преди 5 години )
    Клипчето е от 21 юли (отворете го и вижте датата, на която е качено).Снимано е от цитираните "Shorty Air Force" - банда шортселъри, които постоянно пускат фалшиви новини, за да паднат акциите и те да спечелят от това.Акаунтът е DLTESLA (delete Tesla). Помня още юли като го качиха, всички сайтове за електромобили много им се смяха на тия.Идеята им зад тая пародия беше да покажат, че Телса не могат да си продадат колите.
  • #9
    3 rate up comment 11 rate down comment
    Което за 100-тен ... ( преди 5 години )
    път доказва, че няма нищо по-безсмислено от задното предаване (особено пък и ако е комбинирано с ръчка)!
  • #8
    6 rate up comment 13 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Учителю... само дето тва не е Гигафактори - изучи по-добре собствеността на друсаното си гуру и пробвай пак :D
  • #7
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Интересно от къде ги взимате тези изявления при положение че на сайта им пише че със 2но задвижване срока е не 12 месеца а от 2 до 4 месеца а на бързия вариант е до 2 месеца