IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault показа малък и достъпен кросоувър на ток (ВИДЕО)

Моделът K-ZE ще се продава в Европа, сега стартира в Китай

Renault показа малък и достъпен кросоувър на ток (ВИДЕО)

Renault K-ZE е една от големите изненади на салона в Париж, като френската компания описва кросоувъра като „достъпен електромобил” и декларира, че именно той демонстрира бъдещето на тези автомобили.

Renault K-ZE е малък достъпен електрически кросоувър

Субкомпактният модел се отличава със смел дизайн и най-вероятно поставя началото на нова гама електрически модели, които ще се родеят с все по-популярните SUV автомобили. K-ZE ще е глобален модел на Renault, пробегът му е изчислен на 250 километра по цикъла NEDC, което на практика означава около 200 и е оборудван със система за зареждане от домашната електрическа мрежа и на обществени станции.

Renault K-ZE е малък достъпен електрически кросоувър

Първоначално K-ZE ще тръгне на пазара в Китай и след това ще дойде в Европа, като се предполага, че би могъл да стигне и до САЩ, но с марката на Nissan или Mitsubishi.

В Китай производството на скромния по размери автомобил е поверено на eGT New Energy Automotive Co, съвместното предприятие на Dongfeng Motor Group и Nissan. От Renault поясниха, че тази компания е специално създадена, за да произвежда електромобили за китайския пазар.



Снимки и видео: Renault

Тагове: renault renault k-ze
0 от 500
  • #12
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Англосаксонец ( преди 5 години )
    Дрън дрън ярина колко може да е евтина една електричка а тая с пробег 200км.Атрап койон дето викат французите или капан за балъци.
  • #11
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    "200км пробег в 21 век за електромобил дори е жалко.Рено се излагат."Това не е така, ако го пуснат на ниска цена, иначе да.На приемлива цена ще бъде приличен градски автомобил.
  • #10
    1 rate up comment 4 rate down comment
    до: Вин ( преди 5 години )
    Ако не бяха Нисан да направят електричките, рендетата още щяха да пърпорят с дизелите си, както другата държавна перачница ВАГ.
  • #9
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Англофил ( преди 5 години )
    200км пробег в 21 век за електромобил дори е жалко.Рено се излагат.
  • #8
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Има и друг момент. Аз например обичам да карам колело. Летните месеци колата най- много да я хвана да отскоча до селото да направя по- сериозни покупки (живея в къща на 4км от самото), а през останалото време се движа основно с колело. Понякога и си правя няколкоседмични пътувания с колелото. За цялото това време давам смешни или никакви пари за нефта. А при този миксер ще трябва да плащам 100 евро на месец без значение искам или не... Ко? Не!
  • #7
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Ime ( преди 5 години )
    Ако потърсите можете да намерите клипчето в тубата. През 90те години на миналият век ГМ (мисля) решават да пуснат ел. коли, като за целта построяват нелоша мрежа за зарядни станции. Колите имат явно нелош успехх, доста народ иска да ги има. Обаче...става като при рено (почти). Купуваш си колата, ама после пак не е твоя,а на ГМ...все едно са ти я дали назаем. Докато един ден става намсикво и ГМ прибира и унищожава всички коли. И ти с пръстче в гъзче.
  • #6
    6 rate up comment 4 rate down comment
    вин ( преди 5 години )
    Да, умишлено хвърлиха милиарди за развойна дейност и за да са номер 1 при електрическите коли по продажби! Щото сигурно е едноличен собственик, няма управителни съвети, акционери, профсъюзи!Трябва много да си зомбиран от посткомунистическата ни среда ако наистина го мислиш.
  • #5
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Така, че при 100 евро наем и като си платиш тока за зареждане и ограничението от 833 км на месец ти излиза, че е по-добре да имаш кола с ДВГ. Над 12 евро цента ти излиза само наема на батерията на изминат километър. 100 км. са ти 12 евро + 1 квт на запад е около 40 цента и смятайте какво се получава! Това е малоумната политика на оня Гнус, Гном или Гонс беше. Умишлено го направи, за да могат хората да продължават да купуват нафтови печки вместо електромобили.
  • #4
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Че те и сега всики електрички на групата Ренонисан са с батерии под наем в повечето европейски държави. Там и да искаш не можеш да си купиш електричка с батерия.Продават ти кола без батерия,а батерията е вземаш под наем. По-голямо малоумие от това здраве му кажи. Да ти продават нещо,което не можеш да го ползваш,ако не вземеш под наем друго нещо. Наема на батериите е от порядъка на 100 евро на месец.И какъв е смисъла от електричка при тази цена? Имаш и ограничение на пробега до 10 000км на год.
  • #3
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Renault обещаха да го продават на цената на Sandero, при условие че батериите са под наем . Ако го направят, като нищо ще наводнят пазара на градски колички на запад.