IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как да проверим автомобил, внасян от САЩ?

Няколко сайта ще ви разкрият цялата история на колата, която искате да купите

В България има множество търговци, които предлагат автомобили втора ръка, внесени от САЩ. Някои имат такива на склад, други обещават бързо да ви снабдят с желаната от вас кола, като цените, в повечето случаи, са доста по-изгодни за потребителя от тези на предлаганите на европейския пазар модели.
  
   
Как да проверим внесен от САЩ автомобил?
  
  
Америка обаче е огромна страна, в която всяка година се крадат и препродават стотици хиляди автомобила. Освен това там често се случват всякакви природни бедствия като пожари, урагани, торнадо и огромни наводнения. По оценки на експертите, след всеки ураган от калибъра на отминалите Флорънс и Хенри на черния автомобилен пазар в САЩ ще се появят 20 000 - 40 000 повредени и наводнени коли.
  
 
Как да проверим внесен от САЩ автомобил?
  
  
Доста нечестни търговци са готови на всичко, за да препродадат такива автомобили. Как да не се хванете на въдицата им? Много просто - като проверите историята на предлагания от търговец автомобил в някой от специализираните американски сайтове. При въвеждане на VIN кода на колата (това е нейното ЕГН, познато у нас като "номер на шаси" или "номер на рама") или регистрационния номер на автомобила, ще може да видите дали той е обявен за издирване, бил ли е потапян при наводнение, участвал ли е в сериозна авария или причинил смърт при катастрофа.

Трябва обаче да знаете, че най-често такиви проверки в САЩ са платени (от 35 до 40 долара), защото целта им е срещу неголяма сума да се спести в бъдеще пари, време и нерви. Купувайки кола за няколко хиляди долара, вероятно не си струва да спестим възможността да научим за нейното минало. Ето някои такива сайтове, които може да са ви от полза.

www. autocheck.com

Как да проверим внесен от САЩ автомобил?

Тук може да проверите историята на употребяван автомобил, регистриран в САЩ. Това става чрез въвеждането на VIN кода или регистрационния номер. Отговорите, които ще получите са: 1. Година на производство, модел и възраст на колата; 2. Брой на собствениците; 3. Брой на катастрофите, в които автомобилът е участвал; 4. Пробег; 5. Обявена ли е колата за издирване; 6. Пострадала ли е някога от природни стихии като пожари и наводнения.

www. nicb.org

Как да проверим внесен от САЩ автомобил?

Това е сайтът на базираната в щата Илинойс неправителствена организация National Insurance Crime Bureau (NICB). Тя се занимава със застрахователни измами и разполага с огромна база данни. Сайтът предоставя информация за: 1. Обявена ли е колата за издирване; 2. Била ли е повредена от природни стихии; 3. Пренабиван ли е VIN номерът.

www. vinaudit.com

Как да проверим внесен от САЩ автомобил?

Тук е събрана информация от няколко официални и частни бази данни за проследяване историята на автомобила. От този сайт може да се научи: 1. Цялата информация за колата, чак до пребоядисването, теглото, пробега, техническите характеристики и дори дали е работела като такси; 2. Всички досегашни собственици и регистрации; 3. Застрахователни събития, т.е. попадал ли е автомобилът в екстремни ситуации (пожари, наводнения) и катастрофи; 4. Обявена ли е колата за издирване; 5. Сравнение на цените на автомобила със средните за същия модел на пазара.


0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 8 rate down comment
    JEEP ( преди 5 години )
    забравил си да напишеш, че са платени тия услуги, вуйчо!
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Ра$$$ово Ломско ( преди 5 години )
    А наводнението наснимката защо е от Германия?????
  • #2
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Я кажи коя е тази част с която ще се вкараш в голям филм? Всички части отдавна могат да се поръчват по интернет и да ти ги доставят на входната врата.
  • #1
    16 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Нямаше да е лошо да добавите че доста модели които се предлагат и в Европа и в САЩ не са технически идентични и може да се вкарате в голям филм с намирането на някоя резервна част.Не говоря за различните фарове и стопове!