IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda Kodiaq RS бе разкрит напълно

Спортният кросоувър става най-скъпият модел на чехите

Skoda Kodiaq RS бе разкрит напълно

Чешкият производител Skoda разкри напълно спортната версия на кросоувъра си Kodiaq. Тя ще получи добавка RS към името си, като ще бъде и най-скъпият модел в гамата на марката. Като цена автомобилът няма да отстъпва дори на топ-версията на Superb с 280 к.с., както и на Octavia RS 245.

Skoda Kodiaq RS бе разкрит напълно

Задвижването на Skoda Kodiaq RS е поверено на най-мощната версия на 2,0-литровия TDI мотор с два турбокомпресора. Двигателят развива 240 к.с. и 500 Нм въртящ момент, като работи в комбинация със 7-степенна DSG-трансмисия и система за задвижване на четирите колела с възможност за заключване на задната ос.

Skoda Kodiaq RS бе разкрит напълно

Динамичните характеристики все още не са обявени, но се очаква кросоувърът да ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,7 секунди и да развива максимална скорост от 230 км/ч. За сравнение, вариантът на Superb с 280 к.с. вдига 100 км/ч от място за 5,8 секунди, а топ-версията на Octavia – за 6,6 секунди.

Skoda Kodiaq RS бе разкрит напълно

От стандарния Kodiaq версията RS се отличава по оригиналните 20-цолови джанти Xtreme (гумите са с размер 235/45 R20), светлоотразителя по цялата широчина на задната броня, различния преден въздухозаборник и черните елементи вместо хромираните. Светодиодните фарове влизат в стандартното оборудване на модела.

Skoda Kodiaq RS бе разкрит напълно

В салона на поставени нови седалки с интегрирани подглавници, отсечен волан и метални педали. Виртуалният приборен панел е включен в базовото оборудване, като разполага с допълнителен „спортен” режим, при който показателите на оборотомера и километража се преместват в центъра на дисплея.

Skoda Kodiaq RS бе разкрит напълно

Освен това, Kodiaq RS става първият модел на Skoda, който разполага със система  Dynamic Sound Boost. С нейна помощ колоните на аудиосистемата създават у шофьори и пътниците илюзия за агресивен звук на двигателя.

Skoda Kodiaq RS бе разкрит напълно

Продажбите на кросоувъра Skoda Kodiaq RS стартират веднага след премиерата в Париж. Цената на модела ще бъдат подобни на тази на Volkswagen Tiguan Allspace с дизелов мотор с 240 к.с. в ниво на оборудване Highline. В Германия този модел струва 46 600 евро.

Снимки: Skoda

Тагове: skoda kodiaq kodiaq rs
0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Засега французите си минават тестовете немците са тези които не могат дори и хибридите им не стават.Няма как Франция да е била срещу АЕЦ-а ни като самата тя е производител и има 80 АЕЦ-а .Немците са тези които закриват централи и нямат технологии в тая област и затова измислиха панелите ама и там ги биха само че китайците и минаха на въглища изкупиха украинските такива!
  • #2
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 5 години )
    и рено НЕ покрива никакви еко изисквания с дизелите си, но пък френската проКУРатура беше натирена в миша дупка при разследването!А въпросния Хомбах беше яко подкрепен от тогавашниа франчушки прецедент-ченге Саркози ...
  • #1
    16 rate up comment 11 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Покрива ли някакви изисквания все пак еко-меко.Щото точно немеца Хомбах затвори Аец Козлодуй щото не бил еко според германските разбирания.Само глокшум за немските св.не!