IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Eврокомисията откри официално разследване срещу BMW, Daimler и Volkswagen

Трите концерна са заподозрени в договорка за ограничаване на контрола на вредните емисии

Eврокомисията откри официално разследване срещу BMW, Daimler и Volkswagen

Европейската комисия (ЕК) откри антимонополно разследване срещу концерните BMW, Daimler и  Volkswagen Group (Volkswagen, Audi, Porsche) във връзка с възможен сговор за ограничаване на технологии за пречистване на вредните емисии. От комисията обявиха, че до момента има достатъчно доказателство, че копаните са нарушили антимонополното законодателство, съобщават информационните агенции.

Eврокомисията откри официално разследване срещу BMW, Daimler и Volkswagen

„Еврокомисията открива официално антимонополна разследване във връзка с вероятно споразумение между BMW, Daimler и групата VW (Volkswagen, Audi, Porsche) за разработката и внедряването на технология за пречистване на вредните емисии при бензиновите и дизелови двигатели. Ако подобно нещо бъде доказано, то означава, потребителите са били лишени от възможността да закупуват по-малко замърсяващи околната среда автомоболи, въпреки че производителите са разполагали с нужната технология”, обяви еврокомисарят по въпросите на конкуренцията Маргрете Вестагер.

По време на раследването ЕК трябва да изясни, дали производителите наистана са се договаряли за ограничаване на разработката и внедряването на системи за контрол на вредните емисии при автомобилите.

През юли германското списание Spiegel разкри, че 5 производителя - Volkswagen, Audi, Porsche, BMW и Daimler, са започнали да съгласуват своите действия по производство, стойност и избор на доставчици още през 90-те години на миналия век. Компаниите са се договаряли и какви системи за пречистване на дизеловите двигатели да използват.

0 от 500
  • #10
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    До този под менДа те поправя колега не от 10, а от 20 г. Тойота с хибридите си покриват най-високите екологични норми навсякъде по света дори и в Европа, където се толерира дизела все още. Немците са толкова изостанали горките, че освен с лъжи и манипулации няма как да съществуват по друг начин. Разчитат на ниско интелигентната маса хора с комплекси, които са им фенове.
  • #9
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Renault имат електрички, Peugeot са единствената фирма, която винаги е покривала еконормите, проблема им е скъпата поддръжка на филтрите. Японските хибриди покриват Евро6 от 10 години. Какаво ни вълнува нормалните хора, че за морално остарелите немски коли, най-после се намери, кой да каже "царя е гол"
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 5 години )
    От комисията обявиха, че до момента има достатъчно доказателство, че копаните са нарушили антимонополното законодателство, съобщават информационните агенции.ех, КОПАНИ, КОПАНИ...
  • #7
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    2 литров исках да напиша,сори!
  • #6
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    То сега,всичко е измама,прави се един 22 литров двигател и се продава на няколко компании,те си слагат своето лого,а вие си мислите,че карате нещо различно,абе конспирацията е мега голяма!!!
  • #5
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Форд има хибриди също, лексъс, PSA и т.н. има какво да си купи човек ако иска хибрид, а не немски тракалник обезателно с черна боя, че иначе задницата много се опушва и става "БиКолор".
  • #4
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    За съжаление, няма какво да се купува. Всички немци явно лъжат, Мазда се опитват да пробутват стари технологии с лек тунинг, а на Тойота и Хонда хибридите изглеждат с гадно и евтино стъкмени интериори.
  • #3
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Много ти е добра логиката признавам. Значи да слагат канцерогенни евтини елементи в печките за готвене, хладилниците и т.н. пък който не иска да мре да не ги ползва ? Ти си няква много извисена личност - браво!Дишай още сажди и ще станеш още по-умен.
  • #2
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Потребителите дето толкова са били ощетени, ако много им дреме изобщо няма да карат коли.А на тия от ЕК, само в Лади да ги возят, да слизат ***, а не да се возят в S-klasse.
  • #1
    8 rate up comment 6 rate down comment
    123 ( преди 5 години )
    Е че те отделни марки ли са, ползват бош, континентал и делфи и др. и сглобяват то това кола ли е, навремето какви коли имаше всички агрегати само собствено производство.