IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan вдигна мощността на Qashqai

Обновеният 1.5-литров дизелов двигател вече развива 115 коня и харчи 3,8 л/100 км

Nissan вдигна мощността на Qashqai

Nissan пусна нова версия на кросоувъра Qashqai, бестселърът на бранда в Европа, като оборудва модела с по-мощен 1.5-литров дизелов двигател, в който са обновени над 90% от компонентите.

Nissan вдигна мощността на Qashqai

Сега 1.5-литровият dCi развива 5 конски сили повече (115) при същия максимален въртящ момент отт 260 Нм като при досегашния двигател. Освен това автомобилът има нова система, която при необходимост може да добави още 5 кончета и 25 Нм въртящ момент в продължение на 15 сек.

В Nissan обаче се хвалят и с по-голямата икономичност на двигателя. В зависимост от размерите на джантите, актуализираният дизелов мотор на Qashqai консумира само 3.8 литра гориво на 100 километра, при едва 100 грама емисии CO2 на километър.

Nissan вдигна мощността на Qashqai

Подобрените компоненти на двигателя включват масления охладител, масления филтър, двойния маховик, вакуумната помпа и горивната помпа с високо налягане. Nissan също така добави технология за селективна каталитична редукция (SCR) с резервоар AdBlue за намаляване емисиите на NOx за съответствие с новия екостандарт Euro 6d-Temp.

Снимки: Nissan
 

Тагове: nissan qashqai
0 от 500
  • #11
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    С Рав4 ли си колега?Добра машина си взел но с този мотор трябва да внимяваш с нафтата, че е доста чувствителен на лоша такава и дюзите заминават бързо.И аз съм се насочил към Рав4, но хибридната версия 197 к.с. 4х4. Карах го и съм с отлични впечатления. Просто е без забележки колата, а баирите изобщо не ги усеща. Двата електромотора помагат здраво и електрическата тяга си казва думата. А как набира това голямо животно е просто невероятно. От 0 до 60 ще засрами доста спортисти.
  • #10
    3 rate up comment 2 rate down comment
    6 ( преди 5 години )
    а мерси,нема нужда ще си карам 4х4 с 177к.с със среден разход 9,7-10л ама друга марка
  • #9
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    По принцип този двигател на рено се е доказал и е доста добър, но аз бих предпочел Нисанският дизел 1,6 със 130 к.с.Който ги е карал двата знае за каква огромна разлика става на въпрос в полза на Насанския. А тези, които си мислят, че е съвместна разработка, както на повечето места пишат да се информират малко повече по въпроса!А иначе бих си взел бензинката 163 к.с., но го предлагат без 4х4, което е срамота. Всъщност само 1,6 дизела се предлага с 4х4. Всичко друго е на предно. Нямам думи!
  • #8
    6 rate up comment 7 rate down comment
    с 2 думи ( преди 5 години )
    каквото мине през рено, от него Нисан не става!
  • #7
    4 rate up comment 4 rate down comment
    до голата истина ( преди 5 години )
    Сори брат исках да натисна лайк Без да искам
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Преди няколко дни имаше същата статия за фейслифта на Каджара. Там обаче май имаше малко по-малко детайли какво е новото.
  • #5
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Голата истина ( преди 5 години )
    Нисан бил пуснал какво? Всички мотори на Нисан Европа са разработка и производство на Рено.Това си е същия 1.5 ДЦИ дето го слагат и на Дачия Дъстър.Просто тука са сменили алтернатора с нов.Той не само проидвежда ток,но и работи като ел.двигател,взимайки ток от акумулатора при ускорение.Именно от тук са 5те коня.Иначе си е същия 1.5ДЦИ 110-260 нм. Относно разхода от 3.8/100,всичко зависи от задволанното у-во.Мойта Дачия със същия мотор но скопен до 70 коня харчи по малко от колкото и дават.
  • #4
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Неразбирачев ( преди 5 години )
    Още малко ще напишат, че дори връща около 1 л. на 100 км.
  • #3
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Мммм ( преди 5 години )
    Имаш същият,ама друг път,чети обновен е с катализатор и обновяването е от скоро не от преди година. И аз имам Каджар от 2017г,ама не е като новият с блу системата с карабамиден пероксид,който тепърва ще излиза.
  • #2
    14 rate up comment 10 rate down comment
    nisan ( преди 5 години )
    Имам същият Нисан Кашкай, закупен м.10.2017 г. Пълни глупости. Посмъртно не може на даде 3,8 л. на 100 км., освен ака се движиш по надолнище