IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota показа комбито Corolla за Европа

Автомобилът ще се предлага без дизелови двигатели, сменят ги хибридни

Toyota показа комбито Corolla за Европа

Европейският автомобилен пазар ще бъде допълнен от новото комби Toyota Corolla Touring Sports. Официалният дебют на автомобила ще се състои по време на салона в Париж следващия месец.

Toyota показа комбито Corolla за Европа

Моделът Corolla Touring Sports е разработен в новия дизайнерски център Toyota, разположен в Белгия, специално за европейския пазар. Комбито е нова версия на Corolla, показана на автомобилния салон в Женева по-рано тази година, която замества модела Auris. Corolla Touring Sports е създаден от нулата на новото модулно шаси TNGA. Моделът получи огромна колесна база от 2700 мм и впечатляващ багажник с обем от 598 литра.

Toyota показа комбито Corolla за Европа

В моторната гама на комбито не са включени дизелови двигатели, но има два хибридни, базирани на 1.8-литровия и 2.0-литровия с мощност от 122 коня (91 kW) и 180 коня (134 kW). Базовият за модела е трицилиндровият 1.2-литров бензинов двигател с мощност 116 коня. Скоростните кутии са 6-степенна механична и вариаторна.

Toyota показа комбито Corolla за Европа

Списъкът с опции за Corolla Touring Sports включва адаптивно окачване, прожекционен дисплей, безжично зареждане за джаджи, JBL аудио система, двуцветна окраска на каросерията и много други. Японската компания не уточнява кога моделът ще се появи на европейския пазар.

Снимки: Toyota

0 от 500