IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво да очакваме от новото поколение на BMW Серия-5?

Когато говорим за луксозен бизнес автомобил, винаги стигаме до BMW Серия-5.

Какво да очакваме от новото поколение на BMW Серия-5?

Това е кола, без съмнение лидер в своя клас, един автомобил от изключително значение и за представянето на пазара на Баварската фирма. Ето защо с такъв голям интерес се чака новото поколение на BMW Серия-5. Колата трябва да се появи към края на следващата 2009 г. и прототипи с тежка маскировка вече са засичани по време на тестове по улиците на Мюнхен. 

Най-новите компютърни образи на следващото поколение BMW Серия-5, позволяват да получим представа за това как би могъл да изглежда обновения модел и какво можем да очакваме през следващата година. 

Определено по-голямата част от планираните иновации са в техническата част на колата. С новата „петица” ще видим и новия бензинов би-турбо V8 двигател, с обем 4.4 литра, който дебютира с наскоро показания BMW X6. Към палитрата от двигатели ще бъдат добавени и някои модернизирани турбодизелови агрегати. В момента BMW разработва второто поколение на своите дизели тип common rail. 

Сред предлаганите с BMW Серия-5 скоростни кутии ще видим механична със шест степени, както и полуавтоматичната Steptronic, също със шест степени, а също и най-новата продукция на Баварската фирма в тази област - осем степенната ZF. 

Малко след появата на новото поколение на „петицата” ще видим и новата спортна версия M5. Това ще стане през 2010 г., като автомобилът ще бъде с двигател V10 имащ обем 5.5 литра. В производството му ще бъдат включени много части от карбон, алуминий и фибростъкло. 

Архитектурата на автомобила ще бъде комбинация от алуминиева рама в предната част и традиционна стоманена конструкция за кабината и задната част. Това ще позволи съотношението между теглото в предната и задната част на колата да бъде много благоприятно и да позволи подобрено управление. 

Спирачната система ще бъде изцяло нова електрохидравлична система, която ще подобри дистанцията на спиране и стабилността на колата. Джантите по избор ще бъдат с размер 17, 18 или 19 цола. 

Интериорът на колата ще бъде по-просторен и обемен, особено за пътниците на задната седалка. Централната конзола ще бъде още повече обърната към водача и ще има модернизирана версия на системата iDrive. Обемът на багажника ще нарасне до 550 литра.
0 от 500