IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пет хот-хеча един срещу друг на пистата (ВИДЕО)

Британско издание сравни автомобилите в три различни дисциплини

Пет хот-хеча един срещу друг на пистата (ВИДЕО)

Британското автомобилно издание Crwow сравни в три различни дисциплини хо-хечовете с предно предаване Honda Civic Type R, Hyundai i30 N, Renault Megane RS, Seat Leon Cupra R и Peugeot 308 GTi. Те се надпреварваха в старт от място, а също така и в изпитания на ефективността на спирачните им системи.

Пет хот-хеча един срещу друг на пистата (ВИДЕО)

Най-слабият участник - Peugeot 308 GTi, разчита на 1,6-литров турбомотор с 272 к.с. и 330 Нм въртящ момент. При него ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 6 секунди.

Най-мощният мотор – 2,0-литров турбоагрегат, се намира под капака на Honda Civic Type R. Той развива мощност от 320 к.с. и 420 Нм въртящ момент, като ускорението до 100 км/ч от място става за 5,7 секунди.



При Hyundai i30 N двигателят с 2,0 литра разполага с 275 к.с. и 378 Нм, които са достатъчни за ускорение за 6,1 секунди. От 0 до 100 км/ч за 5,2 секунди ускорява Renault Megane RS, което разчита на 1,8-литров мотор със 280 к.с.

Последният участник в надпреварата е Seat Leon Cupra R, чийто двигател развива 310 к.с. и 400 Нм. При него ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,5 секунди.

Снимки и видео: Carwow

0 от 500
  • #10
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Турбо ( преди 5 години )
    Сеат Леон вече не се произвежда с 310 кс, а с 290 за да може да покрие новите стандарти WLTP, така че сравнението не е коректно. Също и Пежо 308 GTI не се произвежда в момента, поради това че не покрива същия стандарт, новото не се знае колко к.с. ще е. Рено Меган вече има версия с 300 к.с. и спирачки Брембо, може да ги сравнят с нея.
  • #9
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Провал е защото пада от коли с по малка мощност в теста и се проваля на доускорение от 50км/ч и на спирачен път. Каква писта те гони при положение ,че две от най важните неща за писта , еластичност и спирачки ги няма? Я се осъзнай ,предишният модел беше за пример , този е за подигравка. Няма логика да дадеш 70 хилки за него вместо за Леона , дори и Хюндай които нямат опит в хот хечовете са направили от първия път по добра и по евтина кола от него. Стига сляпа симпатия към тенекии!
  • #8
    15 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Защо Меган RS е провал, защото не бие на драг 2 коли по мощни с 30 и с 40 к.с. от него ли? Страаахотна логика...
  • #7
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Мегана в този тест е голяма излагация. Две прилични поколения и накрая се *** , вече само могат да си мечтаят за титлата за най бърз хот хеч на нурбург.
  • #6
    14 rate up comment 9 rate down comment
    ... ( преди 5 години )
    Мегане не е провал,просто тази кола е за път със завой или писта,а не за драг.Другата година ще пуснат версия с 300 к.с тя може да се доближи до Сеата и Хондата
  • #5
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ми ето, тия дето покриха новите еко тестове са с най маломощните и малки двигатели и най не вървят. То не става с големи и мощни двигатели (кавито повечето искат), пък и да покрият еко тестовете лесно.
  • #4
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    И да вметна още един факт за Пежото, да наистина ми харесва тази кола и съм се позаинтересувал 1,6 блока и главата са пороектирана в пежо спорт и с този блок и глава се състезава С3 WRC целия двигател е минал през специална термана обработка коята прави двигателя доста гъвкава и възможноста за увелечаване на к.с. е доста голяма също така самата кола софтурно доста лесно да се качат към близо 50 к.с. с обикновен ремап
  • #3
    2 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Преди няколко дена бяха пуснали драг с малките хот хечове там не бях много сигурен за резултатите, но тук вече просто е смешно това как старитра пежото. Да не говорим че е най-лекото, то има торесн деферинциал. Особенно срещу н30 има сумати и клипове на драг писта спирачен път пежото го бием в всякаква степен. Също имаше и сравнение с купрата разликата им беше две десети на обиколкоа.
  • #2
    21 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Новият меган рс е абсолютен провал
  • #1
    17 rate up comment 11 rate down comment
    de ( преди 5 години )
    Купрата е супер! И цената й е супер.