IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Всички модели на PSA покриха новите екостандарти

Моделите на Peugeot, Citroën, DS, Opel и Vauxhall се справиха успешно с протокола WLTP

Всички модели на PSA покриха новите екостандарти

Групата PSA е получила сертификат за това, че нейните автомобили отговарят на новите екологични стандарти, които влязоха в сила от 1 септември. Моделите са успели да покрият успешно изискванията на протокола за проверка на вредните емисии и разхода на WLTP.

Всички модели на PSA покриха новите екостандарти

Всички леки автомобили на марките Peugeot, Citroën, DS, Opel и Vauxhall вече ще се предлагат със сертификата WLTP. Така френският алианс е първият автомобилен производител, който успя да се справи успешно с новите стандарти.

"Нашит технологични решения в областта на намаляването на емисиите на замърсяващи вещества, сред които са селективният каталитичен неутрализатор (SCR), който се използва от 2013 г. на всички наши автомобили с дизелов двигател, както и филтърът за твърди частици (GPF) за коли с бензинови двигатели, снабдени със система за директно впръскване на гориво, ни позволяват да запазим лидерството си в намаляването на вредните емисии ", коментира директорът по качество и инженерните разработки в групата PSA - Жил Ле Борн.

Новият протокил WLTP влиза в сила тази година, като заменя използвания от началото та 70-те години на миналия век стандарт NEDC. Тестовете вече стават по-сложни, като се залага на повече ускорения и спирани на автомобилите. Така обаче могат да се определят по-точно нивата на вредни емисии в реални условия.

Въвеждането на новия стандарт създаде доста проблеми на други производителите. При някои от тях – като Volkswagen, поне половината от новите модели все още не могат да се справят с изискванията.

Снимка: PSA
 

Тагове: psa wltp
0 от 500