IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz S-Class получи 2,0-литров мотор

Двигателят е част от умерена хибридна система

Mercedes-Benz S-Class получи 2,0-литров мотор

Компанията Mercedes-Benz представи нова базова версия на флагмана си S-Class. Тя се казва 320 L и е оборудвана с хибриден силов агрегат на базата на 2,0-литров бензинов турбо;отор. Същото задвижване вече получиха купето и кабриолета Mercedes-Benz E 350.

Mercedes-Benz S-Class получи 2,0-литров мотор

Агрегатът на Mercedes-Benz S 320 L се състои от бензинов двигател M274 с две туин-скрол турбини, който развива мощност от 299 к.с. и 400 Нм въртящ момент. Моторът с 4 цилиндъра работи в комбинация с 9-степенна автоматична скоростна кутия.

Допълнителна помощ на мотора оказва системата EQ-Boost, която представлява стартер-генератор, свързан с ремък. Той осигурява 14 к.с. и 150 Нм, като се захранва от отделна 48-волтова мрежа. Благодарение на него, за кратък момент се увеличава мощността – при ускорение. Освен това той може да гаси и стартира двигателя по време на движение.

Mercedes-Benz S-Class получи 2,0-литров мотор

Новата модификация на S-Class заменя досегашната версия с 3,0-литров туин-турбо V6 двигател и 9-степенна скоростна кутия. Мощността на този модел беше 272 к.с. Хибридният вариант с 2,0-литров мотор на първо време ще се предлага само на пазара в Китай.

Снимки: Mercedes-Benz

Тагове: mercedes-benz s-class 2
0 от 500