IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Руснаците не харесаха предвестника на Lada Niva

Концептуалният 4х4 Vision официално беше показан в Москва

Руснаците не харесаха предвестника на Lada Niva

Руската автомобилна компания АвтоВаз представи дългоочаквания предвестник на новата "Нива". Концептът LADA 4x4 Vision дебютира на автомобилното изложение в Москва и отнесе големи критики в местните социални мрежи.

В Москва показаха прототипа Lada 4х4 Vision

Дизайнът на тривратия SUV е изпълнен във фирмения X-стил. Главният дизайнер на АвтоВаз Стив Матин отбеляза, че автомобилът изглежда динамичен и "мускулест". Трябва да се отбележи, че характеристиките на X-дизайна могат да бъдат проследени не само в предната част на колата, но и отстрани. Всъдеходът има уникална радиаторна радиаторна решетка, а мигачите са интегрирани в предната броня.

Новата LADA 4x4 Vision разполага с 21-инчови джанти, панорамен покрив, LED светлини и висок клирънс. Въпреки теци значителни промени и модерния дизайн, във всъдехода все пак се забелязват познати черти от класическата "Нива", която не се е променяла вече 40 г.  Концептуалният автомобил е оборудван с цифров инструментален панел с интегрирани офлайн и онлайн услуги. В интериора преобладава еко кожа и текстил.

В Москва показаха прототипа Lada 4х4 Vision

За съжаление, техническите характеристики на LADA 4x4 не бяха разкрити от производителя. Знае се само, че серийният наследник на концептуалния автомобил ще бъде качен на поточната линия не по-рано от 2022 г.

След гръмката премиера, в руските социални мрежи се разрази голяма полемика относно автомобила. Най-много критики отнесе футуристичния дизайн на новата "Нива". Отбелязва се, че моделът е загубил своя класически вид и сега е "един от многото прототипи, които така и не са влезли в серийно производство".

В Москва показаха прототипа Lada 4х4 Vision

И въпреки факта, че прототипът все още е далеч от серийния му наследник, много руснаци вече предвиждат провал на продажбите му. Те смятат, че производителят трябва да обърне повече внимание на техническите параметри на своите модели, вместо да "лепи Х-стила където му скимне".

"Направили са го на базата на Duster. Без междуосев диференциал. Поздрави за маркетолозите", пише потребител в една от местните социални мрежи. Освен това руснаците смятат, че тази Нива не е същата като преди. Което води до въпроса какъв всъдеход биха си купили местните след 2022 година - чужд модел или "новата" Лада 4х4?

Снимки: АвтоВаз

Тагове: suv
0 от 500