IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen пуска електрически наследник на Phaeton

Луксозната лимузина трябва да се появи през 2022 г.

Volkswagen пуска електрически наследник на Phaeton

Volkswagen планира електрическа лимузина, която да е съперник на S-класата на Mercedes и в същото време да има по-успешна съдба от Phaeton, който така и не успя да убеди клиентите, че марката може да произвежда луксозни автомобили. Производството на флагмана беше спряно през 2015 г. и феновете на марката с нетърпение чакат  негов наследник.

VW пуска електрически наследник на Phaeton

Новият модел, който все още няма име за серийната си версия ще е базиран на концепта I.D. Vizzion, който беше представен през март в Женева. Естествено, другият много важен съперник на бъдещата лимузина на Volkswagen ще е и Tesla Model S, като се знае, че конструкторите на гиганта ще използват новата MEB платформа, която ще позволи на серийния вариант да запази дължината и колесната база на концепта.

VW пуска електрически наследник на Phaeton

„Искаме да реализираме I.D. Vizzion в реален модел – обясни Юрген Щакман, който отговаря за маркетинга и продажбите на Volkswagen. – Предполагам, че това ще се случи към 2022 г. Това е флагман от следващото поколение лимузини, изобщо не сме имали съмнение какво задвижване да използваме.”

Възможностите на модулната платформа MEB ще позволят на VW да предлага различни варианти на лимузината, що се отнася до батериите и пробега, който те гарантират, както и по отношение на задвижването – като брой и разположение на електромоторите. Което означава, че по един електродвигател на предния и задния мост също ще е възможен вариант.

Според шефовете на VW, пробегът с едно зареждане на серийните модели от бъдещата I.D. гама ще е около 400 километра, а още се отнася до луксозен модел като този, който Vizzion предхожда, би трябвало да очакваме поне 600 километра с едно зареждане.

Снимки: Volkswagen

0 от 500
  • #4
    13 rate up comment 8 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    Phaeton винаги е бил тотален провал за ФВ. За бъдещия модел дори имаше слухове, че са започнали да го разработват като фосилна кола но се отказали като Тесла завладяли тоя сегмент от пазари и изхвълили разработката. И в момента завода, който е пороизвеждал първите поколения на модела (Transparent Factory в Дрезден) се преоборудва за производство на електрички.
  • #3
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ще, ще, ще...Дори този път не е ще, а е просто някакво предположение за модел, който дори си няма все още име.Ето какво казва меринджея на Фолк с Ваген:Юрген Щакман, който отговаря за маркетинга и продажбите на Volkswagen. Предполагам, че това ще се случи към 2022 г.Само не ми е ясно този арестували ли са го или е от новите на които им се пази място в ареста!То не им останаха меринджеи на свобода на тея. Овакантиха се много длъжности и търсят емигранти да ги заемат. Те са инженери...
  • #2
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Казваш, каквото не са решили от VW не са го направили, друг е въпроса обаче, какъв е бил резултата> Пише - ...същото време да има по-успешна съдба от Phaeton, който така и не успя да убеди клиентите, че марката може да произвежда луксозни автомобили. Това обаче, не важи само за VW. Аз не знам за марка автомобили, която да не е сгрешила с някой модел. Ще пробват пак.... имат ресурс, както казваш.
  • #1
    21 rate up comment 24 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    каквото не са решили от VW не са го направили !имат и средства и опит и научен потенциал!респект !