IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen пуска електрически наследник на Phaeton

Луксозната лимузина трябва да се появи през 2022 г.

Volkswagen пуска електрически наследник на Phaeton

Volkswagen планира електрическа лимузина, която да е съперник на S-класата на Mercedes и в същото време да има по-успешна съдба от Phaeton, който така и не успя да убеди клиентите, че марката може да произвежда луксозни автомобили. Производството на флагмана беше спряно през 2015 г. и феновете на марката с нетърпение чакат  негов наследник.

VW пуска електрически наследник на Phaeton

Новият модел, който все още няма име за серийната си версия ще е базиран на концепта I.D. Vizzion, който беше представен през март в Женева. Естествено, другият много важен съперник на бъдещата лимузина на Volkswagen ще е и Tesla Model S, като се знае, че конструкторите на гиганта ще използват новата MEB платформа, която ще позволи на серийния вариант да запази дължината и колесната база на концепта.

VW пуска електрически наследник на Phaeton

„Искаме да реализираме I.D. Vizzion в реален модел – обясни Юрген Щакман, който отговаря за маркетинга и продажбите на Volkswagen. – Предполагам, че това ще се случи към 2022 г. Това е флагман от следващото поколение лимузини, изобщо не сме имали съмнение какво задвижване да използваме.”

Възможностите на модулната платформа MEB ще позволят на VW да предлага различни варианти на лимузината, що се отнася до батериите и пробега, който те гарантират, както и по отношение на задвижването – като брой и разположение на електромоторите. Което означава, че по един електродвигател на предния и задния мост също ще е възможен вариант.

Според шефовете на VW, пробегът с едно зареждане на серийните модели от бъдещата I.D. гама ще е около 400 километра, а още се отнася до луксозен модел като този, който Vizzion предхожда, би трябвало да очакваме поне 600 километра с едно зареждане.

Снимки: Volkswagen

0 от 500
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Фолк с японски ваген ( преди 5 години )
    Колко са и азотините окиси на тая ***? :))
  • #13
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ех, кво да се прави, за едните четем, че спират модели, за други четем, че ще изкарват нови модели.Тва е живота.
  • #12
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    каквото не са решили от VW не са го направили ! Явно нищо не са решили, че от 10 години им слушаме гръмките изказвания и нищо от това, което казват не става.Единственото е, че ги ловят за подкупи и измами.
  • #11
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Луксозната лимузина трябва да се появи през 2022 г.То до сега трябваше много работи да станат ама аха да станат и не станаха пък до 2022г я Фолксваген, я Меркел
  • #10
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    До: Поздрави от Германия>Ти четеш ли изобщо какво коментираме или и ти си от ония слепи ваген фенове - коментираме статията и конкретно модела Fhaeton!
  • #9
    3 rate up comment 11 rate down comment
    Marchon ( преди 5 години )
    германия няма да съществува тогава спокойно!
  • #8
    12 rate up comment 15 rate down comment
    Поздрави от Германия ( преди 5 години )
    Много разбирачи тук които плючят най голяма автомобилна марка в света със едни от най разпространените и желани автомобили. Вижте в нета колко е оборота на ФВ за 2017 Рекорден е 230.682.000 000 евро.Това е доста повече от всички фирми в България взети заедно.Това е Мноооого повече от Тесла,Волво и почти всички останали фирми.Единствената фирма която прави конглокенция от време на време е Тойота.Вие си злобейте те си работят и си продават хората.Бъдете здрави.
  • #7
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ха ха, VAG Евро нормите не могат да оправят, та какво казваш ца ***-цяла им????Я пробвай пак!
  • #6
    13 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Няма да излезе, не се притеснявайте.
  • #5
    11 rate up comment 6 rate down comment
    тираджия ( преди 5 години )
    Ще бъде много хубаво, ако го направят сериен, ама обикновено нищо не излиза от тия лъскави стъклени колички. Ще видим пасат с нови фарове през 2022.