IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Dacia Sandero ще порасне на размери и на цена

Хечбекът ще получи 1,3-литровия мотор TCe, създаден с помощта на Daimler

Новата Dacia Sandero ще порасне на размери и на цена

Румънският производител Dacia подготвя излизането на новото поколение на модела Sandero за европейския пазар. Според информация на Auto Bild, автомобилът ще претърпи сериозни промени, а премиерата му ще се състои в началото на 2019 г.

Новата Dacia Sandero ще порасне на размери и на цена

Вече е известно, че всички модели на Dacia преминават на новата платформа CMF-B, която ще позволи в оборудването им да бъдат включена система за автоматично спиране, както и други електронни асистенти. Те играят много важна роля за получаване на високи оценки за безопасност.

Заради новото шаси Sandero ще порасне на размери, като значително ще превъзхожда сегашното поколение и ще се изравни с модели като Renault Megane и Ford Focus. Нещо подобно подготвя и Skoda с новата Fabia, която е на базата на VW Polo, но като размери ще доближи VW Golf. В момента Sandero е дълго 4070 мм, докато при хечовете от клас C+ този параметър е около 4300 мм.

Засега няма яснота дали Dacia ще предложи нов седан Logan, като е твърде възможно този модел отпадне от гамата на марката за Европа. Знае се обаче, че в гамата двигатели при новите коли на румънците, в това число и Sandero, ще попадне турбомоторът 1.3 TCe, създаден от алианса Renault-Nissan-Mitsubishi и концерна Daimler.

Всичко това ще се отрази и на цената на модела. В момента цените на Sandero в Германия стартират от 6900 евро, но при новата генерация те ще започват миниум от 8000 евро.

Снимка: Motor

Тагове: dacia sandero
0 от 500
  • #6
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    За рибари на които им трябва просто и евтино 4х4 Дъстъра заслужава вниманиеСандеро Степуей също е симпатично ама струва пари колкото конглокентен В хечбек
  • #5
    21 rate up comment 24 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    дачиите са чудесни за служебни возила !толкова !който даде лични пари за лина дачия заслужава да бъде убит с камъни !
  • #4
    18 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Братле, тука много разбират, майтап няма. Един беше казал, че 10+ годишната му Тойота покривала евро 6д. Хората са завършили Оксфорд. :Д :Д :Д
  • #3
    21 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    И 10000 евро да е пак е почти наполовина на цената на всичко в С сегмент. Тук всички много разбират коя кола колко ще изкара. И това в страна със средна възраст на автопарка близо 15 години и 300+ хил км (и то вероятно голям +). Предните поколения Дачия са много корави но не са да си я вземеш за себе си. За минимално повече пари взимаш коли макар и В сегмент с които се живее доста по-лесно.
  • #2
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    "...Нещо подобно подготвя и Skoda с новата Fabia, която е на базата на VW Polo, но като размери ще доближи VW Golf..." май сбъркахте Фабия с Рапид.
  • #1
    18 rate up comment 19 rate down comment
    GTE ( преди 5 години )
    Като анонсираха Логан през 2005-та идеята беше кола за 5000 евро в Европа. Сега вече гони 10 000 евро, с климатик, без нищо повече, което е доста за толкова бюджетен модел, който се обезценява за 50% още първите 6 месеца, а и който трудно изкарва пробег от 300 000 без аварии.