IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Модел на Audi също пострада от новите екостандарти

Компанията прекратява производството на двете версии на RS 3

Модел на Audi също пострада от новите екостандарти

Германският производител Audi реши да не си създава проблеми при преминаването на новия екологичен стандарт WLTP и затова прекрати производството на двете модификации на модела си RS 3. Това съобщава изданието CarAdvice, като се позовава на шефа на австралийското подразделение на марката Шон Клиъри.

Модел на Audi също пострада от новите екостандарти

Топ-мениджърът разкрива, че продажбите на хечбека и седана вече са спрени, като паузата вероятно ще продължи до края на годината. Очаква се в началото на 2019 г. автомобилите да бъдат модернизирани, след което ще се завърнат на пазара в Австралия.

Любопитното е, че ситуацията в Европа беше малко по-различна при излизането на съобщението от Австралия.  Във Великобритания Audi RS 3 можеше да бъде поръчан, както цената на хечбека е 44 755 паунда, а на седана – 45 705 паунда. В Германия моделът също беше достъпен и в двата варианта, но ден по-късно и дилърите на марката в повечето държави от ЕС престанаха да приемат поръчки за модела, която е явна индикация за проблем с новите еконорми.

Заради новия екологичен стандарт WLTP вече пострадаха редица модели на европейски марки. Хот-хечовете Seat Leon Cupra и Volkswagen Golf R загубиха по 10 к.с. от мощността си, за да може да покрият изискванията.  Peugeot спря производството на модела 308 GTi, проблеми има и с някои модификации на BMW 7-Series.

Модел на Audi също пострада от новите екостандарти

Актуалното Audi RS 3 разчита на 5-цилиндров турбомотор с обем 2,5 литра, който развива мощност от 400 к.с. Той работи в комбинация с роботизирана скоростна кутия S-Tronic.

Снимка: Audi

 

Тагове: wltp audi rs 3
0 от 500