IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Официално: BMW Z4 дебютира със специална версия

Баварците представиха роудстъра First Edition

Официално: BMW Z4 дебютира със специална версия

Преди година BMW представи на конкурса за дизайн в Пебъл Бийч (Калифорния) концептуалния си роудстър Z4. Сега същото изложение стана домакин на премиерата на серийния вариант на модела.

Официално: BMW Z4 дебютира със специална версия

Автомобилът беше показан във версия BMW Z4 M40i First Edition, чиято каросерия е боядисана в ексклузивен оранжев цвят - Frozen Orange с металик. А като дизайн серийният модел напълно повтаря протопипа от 2017 г.

Производителят твърди, че новият роудстър Z4 разполага с идеално разпределение на теглото между двете оси – 50:50, като компактните размери осигуряват отлична управляемост и дават възможност на водача да получи истинско удоволствие от шофирането.

Под капака на Z4 M40i First Edition е поставен редови бензинов турбомотор с 6 цилиндъра. Обемът му е 3,0 литра, а мощността – 340 к.с. Двуместният роудстър ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,6 секунди. Машината е оборудвана със спортно окачване с електронно-управляеми амортисьори, спирачна система M Sport и заден диференциа M Sport, който също се управлява от електронна система.

Оранжевият цвят на каросерията се съчетава с черен мек покрив със сребрист ефект. Има допълнителен пакет гланцирани елементи от BMW Individual, черни корпуси на външните огледала и 19-цолови джанти в два цвята със 5 сдвоени спици.

Официално: BMW Z4 дебютира със специална версия

Интериорът е с черна кожа Vernasca с декоративни елементи, като креслата се регулират с електрическа система, като имат функция за запомняне на настройките. Като опция се предлага специално осветление в салона и аудиосистема Harman Kardon.

В списъка с оборудване на Z4 M40i First Edition влизат още адаптивна светодиодна оптика с матрични дълги светлини, проекционен дисплей и виртуален приборен панел BMW Live Cockpit Professional.

От BMW обявиха, че останалите технически подробности за роудстъра ще бъдат съобщени на 19 септември, а премиерата на модела пред публика ще се състои на автосалона в Париж в началото на октомври. Продажбите на новото Z4 стартират през пролетта на 2019 г.

Снимки: BMW

Вижте още снимки на роудстъра в галерията горе.
 

Тагове: bmw z4 first edition
0 от 500