IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo спира MiTo в началото на 2019 г.

Производството на хечбека е спряно още преди месец

Alfa Romeo спира MiTo в началото на 2019 г.

В началото на 2019 г. компанията Alfa Romeо ще спре продажбите на най-малкия си модел – хечбека MiTo. Това съобщава Autocar, като се позовва на директора на европейското подразделение на италианската марка – Роберта Зерби.

Alfa Romeo спира MiTo в началото на 2019 г.

От нейните думи става ясно, че основната причина е в конструкцията на хечбека – MiTo е с 3 врати, а такива автомобили в Европа вече не се търсят. Това е факт – без версии с 3 врати в последно време останаха Volkswagen Polo, SEAT Ibiza и KIA Ceed, Само с 5 врати ще се предлагат и новите поколения на Range Rover Evoque и Audi A3.

„Надяваме се, че клиентите на марката ще се ориентират към Giulietta или към новия ни малък кросоувър, който ще се разположи под Stelvio в гамата, която предлагаме”, коентира Зерби.

Според италианското онлайн-издание Auto edizione, производството на Alfa Romeo MiTo в завода в Торино е спряно още в началото на юли. Като цяло моделът се задържа на конвейра 10 години, но в крайна сметка последва събдата на друг малък хечбек - Fiat Punto, чието производство също беше прекратено.

Новият план за развитие на Alfa Romeo предвижда пускането на 4 напълно нови модела до 2022 г. Освен вече споменатия кросоувър, италианците ще предложат по-голям SUV от Stelvio, както и нови поколения на спортната кола 8C и на гран-туризмото GTV. Предвижда се още смяна на генерациите при Giulietta, както и появата на удължени версии на Giulia и Stelvio.

Снимка: Alfa Romeo

Тагове: alfa romeo mito
0 от 500