IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen влиза в нов скандал – този път с електромобили

Компанията отзовава 124 000 коли на ток заради канцерогенен материал

Volkswagen влиза в нов скандал – този път с електромобили

Германският производител Volkswagen още не се е възстановил от скандала с манипулираните дизелови двигатели от 2015 г. , но е на път да се забърка в нов, който също може да има сериозни последици, съобщава немското издание Wirtschaftswoche.

Volkswagen влиза в нов скандал – този път с електромобили

След Дизеглейт компанията обяви, че се насочва към развитие на електромобили и хибриди, за да се подготви за бъдещето и да се опита да изчисти света от замърсяване. Оказва се обаче, че предстои изтлеглянето на 124 000 електрически и хибридни коли на марката, като за това настоява Федералната агенция за автомобилен транспорт на Германия (KBA).

Според информацията на медиите, проблемът е в системите за зареждане на автомобилите, които съдържат канцерогенен метал. Акцията вероятно ще лъде разширена и ще засегне моделите на ток на още два производителя - Audi и Porsche.

Още през май от Volkswagen обявиха, че спират производството на хибрида Golf GTE, като посочената причина бяха големият брой поръчки. Тогава беше обявено, заводите на компанията работят на пълни обороти, за да може да се справят с търсенето, като поръчки за хибрида ще започнат да се приемат отново след няколко месеца.

Сега се оказва, че зарядните на този и други електрифицирани модели на концерна съдържат 0.008 грама кадмий, който е добре изолиран и не представлява директен риск за хората. В същото време обаче той оказва пряко въздействие на околната среда, когато се наложи автомобилът да бъде бракуван.

Официално от Volkswagen все още не са обявили сервизна акция заради проблема, така че производството на електромобили и хибриди ще продължи. Още повече, че инженерите на компанията вече са заменили кадмия с друг материал, който е безопасен за хората. Освен Golf GTE в сервизите ще бъдат привикани със сигурност електрическите e-Golf, e-Up! и хибридният Passat GTE.

Снимка: Volkswagen

Тагове: volkswagen
0 от 500
  • #31
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Закривай!
  • #30
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    до 45Трошлив е нещо подобно на "лиген".За да е по-точно ще кажем немски трошлив лИген. На вас немските фенчета все трябва да ви се обяснява...Ама то с толкова мозък си е нужно да се прави явно.
  • #29
    4 rate up comment 9 rate down comment
    45 ( преди 5 години )
    Дефинирай трошливи :) За скапани за мен е японски лиген,въпрос на виждане.Да ти разкажа ли в Митсубиши за 63 000 какво няма?И съм добавил.Имам и японски и немски лиген.Дай ти твойте.Ех Дошкаа,хаповете..:) Сега рендето как я кажи,може па да сме заблудени..да ги сменим нашите:)
  • #28
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    И по-селска марка, от такава която в превод означава "Благородни оризища" аз не мога да се сетя.
  • #27
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ей смешен, ти кола купи ли си вече или още си с геометричната фигурка ? Хората имат пари и пак си купуват ФВ, отново са номер едно по продажби.Или ти си мислиш, че света се върти около теб и твоя хеви метъл ? ааа и да консервената ти кутийка ? Немците им нямат доверие, а в Япония най-търсен автомобил е Голф, е как става така ? Ти ли си най-умния на тоя свят, жълт *** ?
  • #26
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хихихи,ВАГончика цъка ли цъка и защитава ли защитава селската марка все едно е бащинията му и има акции и получава девиденти.Трябва наистина да си много пр0Зд, че да им вярваш на мошениците от ВАГ.Те немците вече им нямат доверие и ги купуват от шовинистични подбуди,а наш *** ги величае.Цял свят ги разбраха,само нашето форумно селянче още нищо не е стоплило.Жалък си ВАГи с тези напъни. Само ти остана в този форум....
  • #25
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    И Ауди съм карал и други деривати от "народната марка" и всичките са трошливи и скапани. Не е до парите за поддръжката, а за това, че са крайно ненадеждни и все нещо има да се прави по тях и все нещо не е както трабва. Това е все едно да наливаш вода в издъдънен бидон и да се присмиваш на другите които наливат в здрави и да им казваш, че не наливат, защото нямат вода. Смешно е просто, но както винаги съм казвал да си фен на Фолк с Ваген е диагноза. Тежка и често нелечима.
  • #24
    10 rate up comment 2 rate down comment
    до долния ( преди 5 години )
    Убеден съм. ;)Даже мога да ти кажа какво е карал преди това.Ауди, но нямал пари да го поддържа, следователно колата се чупи, следователно за него по-зле от ФВ няма, следователно по-зле от немското няма.Чаткаш ли ?
  • #23
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Фолк-Кочина-Ваген ( преди 5 години )
    Закривай!
  • #22
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Man до долния ( преди 5 години )
    Няма как да си сигурен. Защо да не кара БМВ, Опле, Волво или Киа?