IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как се правят V8 моторите за BMW 8 Серия (ВИДЕО)

Впечатляващите 4,4-литрови агрегати се сглобяват в Мюнхен

Вижте как се правят V8 моторите за BMW 8 Серия (ВИДЕО)

Двигателите на новата 8 Серия на BMW се произвеждат в завода на баварците, който притежава най-богата история и традиции – този в Мюнхен. Производството на новия луксозен спортен модел вече стартира, а заедно с него започва и сглобяването на първите V8 мотори –а 8-ата серия.

Вижте как се правят V8 моторите за BMW 8 Серия (ВИДЕО)

Новото BMW M850i xDrive Coupe получава 4,4-литров V8 мотор с 530 конски сили и среден разход 10,5 литра, който отделя малко над 200 грама въглероден двуокис на километър.

При създаването на тези мотори се използват най-новите технологии на BMW, както и прецизната работа и опитът на специалистите, които преследват най-високото качество на изработка. Резултатът е двигател, който осигурява радост от шофирането и динамика, идваща от моторните спортове, все пак участието на М-дивизията при създаването на автомобила и мотора няма как да бъде пропуснато.

При производството на мощни двигатели, подложени на сериозни натоварвания има висок дял на прецизна ръчна изработка от висококвалифицирани специалисти, които проследяват всеки отделен двигател през неговия индивидуален производствен процес.

Вижте как се правят V8 моторите за BMW 8 Серия (ВИДЕО)

Цилиндровият блок, картерът и цилиндровата глава на новият V8 двигател се доставят в Мюнхен от леярната за леки сплави на завода на BMW Group в Ландсхут, монтират се на системни носачи с интегриран модул за данни и след това се дообработват механично с най-висока прецизност. По този начин в хода на процеса на сглобяване е възможно запаметяване на всички свързани с качеството данни като например моментът на затягане на болтовете или хлабината на клапаните.



Обмяната на данни гарантира, че на всички станции за сглобяване ще се ползват подходящите за конкретния двигател инструменти и моменти на затягане. В допълнение към това централните компоненти като черупките на лагерите, мотовилките или цилиндровите глави имат индивидуален код. Това позволява прецизно проследяване на движението на всеки детайл от доставката до монтажа.

Снимки и видео: BMW

Тагове: bmw
0 от 500
  • #15
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Ужас ( преди 5 години )
    Най-прехвалените ***. И всеки с поне малко сиво вещество в главата го знае.
  • #14
    10 rate up comment 5 rate down comment
    JDM_Mercedes ( преди 5 години )
    Човека от видеото, за да му бъде възложена такава задача, е със сигурност в пъти по-можещ и по-умен, от тези дето са коментирали отдолу !Как знам колко можете и колко сте умни ли ?Ами умният и можещият човек няма да напише подобен коментар ! "Остави библиотеката отключена, крадците книги не четат, а тези които четат книги, не крадат !"Та и вашата работа е същата.
  • #13
    7 rate up comment 4 rate down comment
    2025 година ... ( преди 5 години )
    някъде в Германия двама полицаи спират бързо движеща се кола на аутобана. Единият полицай вика на другия:- Хей хасан ела тук!- Какво има бе Мехмед?- Ела, ела да видиш тоя какво странно име има ...Манфред някой си!
  • #12
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Илиев555 ( преди 5 години )
    Не е важно кой как се казва а колко разбира и колко е квалифициран за тази дейност . Тук се вижда, че човекът си разбира от работата а това е водещото .
  • #11
    18 rate up comment 5 rate down comment
    До N.m = нютонметъра ( преди 5 години )
    Поcepкo много добре знам какво има предвид джeндъpa преписал статия. Явно и ти спадаш към онея 80%.
  • #10
    7 rate up comment 5 rate down comment
    METAXA ( преди 5 години )
    Само така немци V8 и бензин !!! Микровълновите печки са ненужни
  • #9
    3 rate up comment 11 rate down comment
    N.m. ( преди 5 години )
    Momentee толкова си беззмозъчеен че няма накъде... За технически грамотен индивид какъвто ти очевидно не си !Нема се пуашиш..по рождение е. От контекста е видно че става дума за въртящ момент или същото момент на затягане с необходимите нютон метри. Същото е като 3 кила картофи...да преведем за теб. Стига бяга от часовете и седни прочети нещо.Е затова искате електричките,толкоз си можете..и интерес за нищо!
  • #8
    7 rate up comment 7 rate down comment
    ariec ( преди 5 години )
    Сигурен съм ,че коментиралите ,че човека е арабела - са по *** и космати от този на видеото! огледайте се и осъзнайте ,че сте същите мургавели
  • #7
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    На ток освен японците няма кой друг да им го направи на некадърните мулти-култи немски ***.Няма!Чакат и се молят на китайците да им издялкат нещо. До там са стигнали.
  • #6
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Офф ( преди 5 години )
    Това вече е прекалено ретро като технология и не ми е интересно. 2018г сме.Да направят нещо на ток. Стига вече с тия бръмчащи димящи варели.