IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тръмп: По-ниският разход на гориво означава повече смърт на пътя

Администрацията на американския президент подготвя документ с абсурдни аргументи

Тръмп: По-ниският разход на гориво означава повече смърт на пътя

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп е на път да спечели надпреварата и с най-безумната комунистическа пропаганда с обяснението, че няма нужда автомобилите да имат по-нисък разход на гориво, тъй като това води до повече смъртни случаи.

В Щатите: По-ниският разход на гориво означава повече смърт на пътя

Логиката е, че ако колите харчат по-малкоq американците ще карат повече, а с това ще се вдигне и рискът от катастрофи по пътищата.

Разкритието е дело на The Associated Press, като агенцията се сдоби с проект на документа, с който Тръмп смята да обяви, че няма да продължи политиката на предшественика си Барак Обама за изисквания за намаляване на разхода на автомобилите, предлагани на пазара в Щатите.

Авторите на документа твърдят, че ако сегашните изисквания на разход на гориво се запазят до 2020 година, това ще спаси 1000 живота.

Другият им аргумент е, че тъй като няма да се намалява разхода, колите няма да поскъпват, защото няма да се инвестира в скъпи технологии в тях и повече хора ще могат да си купуват съвременни и по-сигурни автомобили. Което ще им даде повече шанс да оцелеят при тежки катастрофи.

Сериозните научни изследвания обаче вече са показали, че разходът на гориво няма толкова голямо значение колко шофират американците. В едно от последните такива 9 от 10-те коли с най-голям пробег се оказаха SUV автомобили, които имат и най-голям разход. А първите три места заеха най-лакомите за гориво коли: Chevrolet Tahoe, GMC Yukon XL и Chevy Suburban.

0 от 500