IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Серджо Маркионе почина

Бившият шеф на FCA не излезе от кома след тежък инсулт

Серджо Маркионе почина

Дългогодишният шеф на групата FCA Fiat-Chrysler Серджо Маркионе е починал в болницата в Цюрих, където беше в кома след усложнения при операция на рамото. Новината беше съобщена от италианския вестник La Repubblica, цитиран от Bloomberg, а след това беше потвърдена и от Exor NV – холдинговата компания на семейство Аниели, под чиято шапка е FCA.

Почина Серджо Маркионе

Маркионе беше освободен от поста главен изпълнителен директор на FCA през уикенда, след като стана ясно, че се намира в тежко състояние след операцията.

Тази седмица се появи информация, че Маркионе е изпаднал в кома след усложнения при операцията, но нито едно от тези твърдения не беше потвърдено.

Постепенно стана ясно, че Серджо е бил опериран от злокачествено образувание на меките тъкани на дясното рамо. Той получил мозъчен инсулт по време на операцията, а последствията от него са довели до комата, от която лекарите не са успели да го извадят.

Маркионе беше начело на FIAT от 2004 г.. Под негово ръководство компанията купи концерна Chrysler, който беше спасен с парите на американските данъкоплатци след поредния му фалит. През 2016 г. Маркионе оглави и Ferrari.

Снимка: FCA

Тагове: fiat fca
0 от 500
  • #1
    68 rate up comment 4 rate down comment
    С ( преди 5 години )
    Както Блумбърг отбелязват в чест на страхотния Маркионе - цената на Фиат-Крайслер под управлението му се покачи над 10 пъти.