IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нови проблеми за Volkswagen

Изтеглени заради "дизелгейт" автомобили показвали занижена мощност след ремонта, посочва ЕК

Нови проблеми за Volkswagen

Европейската комисия критикува Volkswagen Group, че не е изпълнила изискванията за премахване последиците от дизеловия скандал, защото решението на инженерите на концерна макар и да намалява концентрацията на токсичните вещества в отработените газове в същото време понижава мощността на двигателите. Представители на ЕК се опитват да накарат VW "да предприеме по-ефективни действия" за подобряване на ситуацията.

Нови проблеми за Volkswagen

Съобщава се, че досега концернът е изтеглил от пазара около 8,5 млн. от 11 млн. автомобила, но не винаги ремонтът и актуализирането на софтуера на блока за управление на двигателя е давал положителен резултат. Често значително се намалявала мощността на двигателите, за което сигнализирали собственици на ремонтирани автомобили на марката.

Де факто, VW вече е ремонтирал 80% от всички автомобили, но ефективността от това бе поставена под съмнение от ЕК. В прессъобщение на комисията се казва, че "концернът не может да осигури сто процента гаранция, че ремонтите няма да окажат отрицателно въздействие върху динамичните характеристики на автомобилите".

Тагове: volkswagen vw
0 от 500
  • #7
    11 rate up comment 8 rate down comment
    до Шерлок ( преди 5 години )
    Сигурно си чел че почти всички останали ги хванаха след големият скандал в лъжа за изхвърляните вредни вещества... просто VW го отнесоха най-много понеже с тях почнаха.
  • #6
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Шерлок ( преди 5 години )
    "Само да вметна, тези са саксонци, швабите правят Порше и Мерцедес."Съгласен съм, но геграфското положение няма явно нищо общо с фирмената политика и "етика", Порше също ги хванаха с ВАГ димилници.
  • #5
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Стефан ( преди 5 години )
    Само да вметна, тези са саксонци, швабите правят Порше и Мерцедес.
  • #4
    25 rate up comment 12 rate down comment
    Шерлок ( преди 5 години )
    Бях сигурен, че не им е чиста работата на ФВ навремето, когато започнаха да изкарват двигатели с 20-25 % по висока мощност/въртящ момент от аналогичните такива на конкуренцията! И ето къде бил "ключа за палатката", не било технологии и германска инжинерна мисъл, ами швабски шашмалогии и пропаганда! Да им е честито на лап,ни-шараните!
  • #3
    11 rate up comment 3 rate down comment
    de ( преди 5 години )
    е то не може и оная работа докрая и душата в рая.. как да стане висока мощност ама ниски емисии.. ЕК да се изкаже компетентно.Такива са, каквито са и докато не навлязат хибридите и ел. автомобилите, това е. АдБлу да се закърпи положението с екологията за следващите 10-15години - после квото дойде.
  • #2
    30 rate up comment 5 rate down comment
    Уотсън ( преди 5 години )
    Елементарно, Уотсън! То ако можеше да си запази същите характеристики автомобилът - нямаше въобще да го има лъжливият софтуер!Но пък е хубаво да го има това и като официално становище, че има хора дето...:)
  • #1
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Това е логично. Да си ги карат със здраве, пък другото, каквото дойде.