IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla забърка огромен скандал в Германия

Купувачите на Model S ще трябва да връщат по 4000 евро на държавата

Tesla забърка огромен скандал в Германия

Федералната агенция по контрол на вносните стоки в Германия (BAFA) поиска официално от всички купувачи на Tesla Model S да върнат данъчното облекчение от 4000 евро, което са използвали при придобиването на електромобила. Обявената причина са „мошенически действия от страна на производителя”, съобщава AutoBild.

Tesla забърка огромен скандал в Германия

Оказва се, че стойността на Model S не отговаря на критериите за получаване на държавна субсидия при покупка на електромобили. Ведомството счита, че Tesla умишлено е заниживала цената на базовата версия на машината, за да може тя да се вмести в изискванията на програмата.

Според немското законодателство, субсидия за покупка на електромобили се полага само в случаите, в които колата струва до 60 000 евро. За да се вмести в тази сума, американският производител превръщал част от базовото оборудване в опции, които се доплащат. Така Model S се продавал за под 60 000 евро, от което се възползвали голям брой клиенти.

Първоначално Model S не е бил включен в списъка с електрически автомобили, за които се полага субсидията, но през март 2018 г. е попаднал в него. Сега моделът отново е извън списъка, а купувачите му трябва да върнат въпросните 4000 евро. От компанията обявиха, че ще обжалват решението на BAFA, но ако съдът не приеме доводите им, ще компенсират клиентите си със същата сума.

Снимка: Tesla

Тагове: tesla model s bafa
0 от 500
  • #3
    12 rate up comment 2 rate down comment
    младен ( преди 5 години )
    До: Какво ?!?Не съм сигурен че драскачите/транслейтърите на статии сайта знаят какво е *** Correction. Мисля че ще трябва да им го обясниш с картинки, като на първолаците, щото толкова са успели да се развият.
  • #2
    19 rate up comment 1 rate down comment
    Какво?!? ( преди 5 години )
    Какво е "дъравата" и защо хората трябва да и връщат пари?!?ПС: Драги автори и ако имате редактори, сложете си *** Correction функция на текстовия ви редактор, защото само глупости пишете.
  • #1
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Какво?!? ( преди 5 години )
    Какво е "дъравата" и защо хората трябва да