IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващият Nissan GT-R ще стане най-бързата кола в света

Японците все още не са взели крайно решение за двигателя на модела

Следващият Nissan GT-R ще стане най-бързата кола в света

Новият Nissan GT-R ще стане най-бързият сериен спортен автомобил в света, като той ще бъде подходящ както за каране на писта, така и за използване по обществени пътища. Това обяви главният дизайнер на Nissan – Алфонсо Албайс, цитиран от Autocar.

Следващият Nissan GT-R ще стане най-бързата кола в света

От думите на Албайс става ясно, че бъдещият модел няма да прилича по нищо на показания по-рано този месец автомобил, разработен съвместно със студиото Italdesign. Машината по-скоро ще се доближава до концептуалния Vision Gran Turismo (на снимките), представен през 2014 г.

Дизайнерът допълни, че пред инженерите на Nissan стой невероятно трудно задача, тъй като новият GT-R трябва да бъде много мощен и много бърз автомобил, който да превъзхожда всички свои конкуренти. Албайс не пожела да посочи и технически детайли за машината, но не отрече възможността тя да поучи хибриднпо задвижване.

„Все още изучаваме всички варианти – както за шасито, така и за двигателя. В момента търсим най-добрата възможност, тъй като следващият GT-R задължително трябва да бъде по-мощен от сегашния”, загадъчно обясни дизайнерът.

Настоящият Nissan GT-R разчита на 3,8-литров V8 с две турбини, който в базовия вариант развива 560 к.с Със сигурност при новото поколение мощността на задвижващия силов агрегат ще прехвърли 600 к.с.

Снимки: Nissan
 

0 от 500
  • #9
    11 rate up comment 5 rate down comment
    none ( преди 5 години )
    Уникален автомобил за уникална цена. "Проблема" е че не поевтинява. На 10 години все още струва поне 50% от първоначалната си цена.
  • #8
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Стойко ( преди 5 години )
    Стой невероятно трудно задачо, стой!
  • #7
    17 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Никой не е казал, че кола с такива характеристики за 100 000 евро е скъпа. Не не е сравнена с другите, но от около 80 000 да скочи на 100 е малко прекалено ми се струва.Все пак Годзила си е Годзила и си заслужава всеки цент даден за нея. Уникална е! Продават ти спортист, който с малко допълнително пари за тунинг можеш да го направиш кола, която да се мери с коли няколко десетки пъти по-скъпи.
  • #6
    14 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Юрдане,само коне ли са ти в главата ве братчед?Предполагам, че караш нещо от ВАГ групата и заради това си толкова заблуден. Да знаеш, ч не само конете са важни, както и не само пикселите във фотографията. Има и други по-важни неща.
  • #5
    24 rate up comment 0 rate down comment
    V6 ( преди 5 години )
    Моторът е V6 не V8.
  • #4
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Спортна кола под 100000 Е с тези параметри ви се струва скъпо? А колко с според вас трябва да струва? Има по-скъпи и по-бавни европейски спортни коли.
  • #3
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Йордан йорданов ( преди 5 години )
    За Ходилата. Пич това е тунинг студио, въобще не го намесвай тук
  • #2
    16 rate up comment 4 rate down comment
    Йордан йорданов ( преди 5 години )
    И как със 600 коня + ще стане най-бързата кола на света ? За 2019 година се очаква да излязат поне 10 автомобила с над 1000 коня+ настоящите...
  • #1
    17 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не се съмнявам, че ще го направят.Интересно ми е обаче как това ще се отрази на цената?На сегашната Годзила, много и вдигнаха цената. Все пак е по-евтина от останалите спортисти, но скока в цената е доста сериозен. Мисля, че изменят първоначалната идея за достъпен спортен автомобил, който да е един от най-бързите. И да е най-бърз не променя нищо за тези, които го искат. Да друго си е да кажеш,че караш най-бързата кола,но масово хората не ги вълнува това чак толкова.Нагазват в други води вече.