IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Стачка във Fiat заради трансфера на Роналдо

Служителите в завода в Мелфи протестират срещу платената за футболиста сума

Стачка във Fiat заради трансфера на Роналдо

Работниците в завода на Fiat в Мелфи (Италия) обявиха стачка заради трансфера на Кристиано Роналдо от „Реал” (Мадрид) в „Ювентус”. Привличането на португалеца ще струва 105 млн. евро на италианския клуб и профсъюзите считат, че такива разходи са недопустими във времена, когато служителите имат финансови трудности, съобщама Football Italia.

Стачка във Fiat заради трансфера на Роналдо

Най-голяма профсъюзна организация в Италия - Unione Sindacale di Base, смята, че голяма част от средствата по трансфера на Роналдо ще бъдат осигурени от холдинг Exor, в чийто състав влизат компаниите Fiat и Ferrari. Представители на организацията припомнят, че собствениците на двете марки непрекъснато твърдят колко са трудни времената за двете компании и как всичко ще се оправи с пускането на нови модели, които така и не се появяват.

Служителите са категорични, че средствата трябва да бъдат инвестирани в производството, а не да бъдат харчени за футболисти. Според тях, именно хилядите сътрудници и работници носят печалба на холдинга, но самите те те получават нищо от това.

Предриятието в Мелфи е едно от най-модерните в света, като в него бяха инвестирани над милиард евро. Сега на конвейра в FCA Melfi се произвеждат Fiat 500X и Jeep Renegade, а общият брой на работещите в завода е 8000 души.

Снимка: Fiat

Тагове: fiat
0 от 500
  • #3
    45 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Подкрепям стачниците и според мен са прави хоратаФутбола се е превърнал само в цицане на пари никакъв спорт не е това
  • #2
    12 rate up comment 25 rate down comment
    Z ( преди 5 години )
    Прости хора, Роналдо е инвестиция, която ще си върне парите на шефовете на Юве/Фиат. Продадени фланелки, сувенири, рекламни договори, тв права и т.н.
  • #1
    43 rate up comment 6 rate down comment
    none ( преди 5 години )
    Прави са хората. За съжаление същото важи и за България. Харчат се пари за футболни отбори вместо за университетите. Примери колкото искаш: Видима-Раковски, Литекс, Лудогорец. Не че е лошо да се развива футбола, но икономиката е на първо място а не обратното.