IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan призна, че фалшифицирал тестове за емисии и разход

Практиката засягала почти всички заводи в Япония, още не се знае при кои модели

Nissan призна, че фалшифицирал тестове за емисии и разход

Nissan е фалшифицирал резултатите от тестове за вредни емисии в някои свои заводи в Япония, призна ръководството на гиганта в официално изявление.

Nissan призна, че фалшифицирал тестове за емисии и разход
Фалшифицирането на тестовете засягало всички японски заводи на марката, без този за двигатели на остров Кюшу

В него се казва, че компанията потвърждава "извършването на тестове за вредни емисии и разход на гориво, които се отклоняват от предписваната за такива тестове среда". Това е довело до "създаването на доклади, базирани на изкривено измерване и изкривени стойности".

От Nissan признават, че това се е случвало във всичките им заводи в Япония, освен във фабриката за двигатели на остров Кюшу. Компанията уверява, че е започнала "пълно и детайлно разследване". За целта са наети уважаваните правни фирми Nishimura и Asahi.

Все още обаче от Nissan не разкриват кои модели са били засегнати от фалшификациите, и до каква степен декларираните емисии и разход са се отклонявали от реалните.

Nissan призна, че фалшифицирал тестове за емисии и разход
Сходен скандал с манипулирани тестове срина Mitusbishi и позволи на Nissan да погълне по-малката японска компания

Злоупотребите бяха разкрити, след като миналата година японският регулатор констатира несъответствия при някои модели и принуди Nissan да изтегли 1.2 милиона автомобила от пазара.

По-рано сходен скандал гръмна в Mitsubishi, което принуди ръководството на по-малката компания да подаде оставка и до такава степен срина акциите й, че тя бе погълната именно от Nissan.
 

Тагове: nissan mitsubishi
0 от 500
  • #15
    1 rate up comment 4 rate down comment
    кюнец ( преди 5 години )
    Мачкали Тойота. Пхахахаха. Имат точно 6 победи и още няколко на Камаз. Прототипи никога не видели 1 метър улица. Значи прави сте имат 0,0000000000000001% спечелени състезания в света.
  • #14
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Кюнец, ти в саксия ли си расъл ? Ауди 15 години мачкаха Тойота с дизелов двигател в Льо Ман.
  • #13
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ти като си кюнец и си мислиш, че всички са кюнци. В япония Нисан нито проектира, нито произвежда дизел. Тези двигатели идват от Рено в Европа. Така че лъжите са за "чистите" бензини.
  • #12
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Сега е момемента акциите на Нисан да се сринат и Рено да си купи оставащите им 7 процента акции до пълен контрол над Нисан. На тия жълтурковци малко да им пуснеш юздите, и направят някой золум. Рено вече ги кзмъкна веднъж от блатото, сега явно пак трябва да се намесят.
  • #11
    6 rate up comment 11 rate down comment
    кюнец ( преди 5 години )
    Всички лъжат за дизела. Няма как от това нещо да излезе нещо толкова чисто. Невъзможно. Лъжат дори хлапаците, които се хвалят, че дизела много върви. Аз професионален състезателен автомобил на дизел не съм видял. Без значение от кой спорт. А-а-а-а има извинявам се! Камазите на рали Дакар. Хахахахаххаха
  • #10
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Точно в момента Рено нямат слаб автомобил в гамата си. Единствено остаряха Клиото и Каптюра, на които новите поколения чакаме скоро. Те пак си се продават чудесно.А Дачията е супер перспективен бранд и има база да се гони Шкода. Нови шасита и двигатели, скоро нови модели дори.С няколко думи - не си прав.
  • #9
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 5 години )
    краят на алианса всъщност ще е край единствено на недоразумението рено, чийто шанс единствено е "специализиране" в най-долния сегмент - класа на дачия и тата.Нисан и Митсубиши не ги мислете!
  • #8
    17 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ми да ги купят сега ФВ, че да ги научат как да лъжат.
  • #7
    10 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Алиансът Рено-Нисан-Мерцедес е към края си. Явно от Нисан са забравили как си взеха Мицубиши по втория начин, та сега искат да навредят и на други. От ВАГ си остават недостижими, не се мамете лесно.
  • #6
    7 rate up comment 15 rate down comment
    Дошо ( преди 5 години )
    По най-""добрите"" традиции на партньора рено! Само дето рено е проста адвокатска кантора и полудържавна перачница, затова "недосегаема", а Нисан като производител ще го отнесе ...