IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec

Англичаните ги е страх да мият електромобилите

Жителите на Острова показват пълно непознаване на колите на ток

Англичаните ги е страх да мият електромобилите

Изследване, проведено в рамките на правителствена кампания за популяризация на хибридите и електромобили във Великобритания, показва, че по-голяма част от жителите страната изобщо не знаят за приемуществата на този тип ревозни средства.

Англичаните ги е страх да мият електромобилите

Например, 42% от анкетираните са на мнение, че електромобилът не може да се мие както стандартен автомобил. Повече от половината запитани – 52%, не могат да опишат какво представлява колата на ток, а 47% са убедени, че превозните средства с двигател с вътрешно горене ускоряват по-бързо от тези с електричество, въпреки че често е точно обратното.

Също така много въпроси предизвикват цената и експлоатационните разходи на колите на ток. 25% от анкетираните от от Go Ultra Low, са сигурни, че разходите за обслужване на електромобилите са много по-големи от тези на автомобилите на ток. Според тях, разликата може да достигне до 70%.

Британците също така вярват, цената на зареждане на електромобил е 21,54 паунда, въпреки че реално тя е едва 3,64 паунда. Също така около 29% от участниците в допитването не знаят, че този тип автомобили могат да се зареждат от стандартна електрическа мрежа.

Жителите на Острова са в пълно неведение относно броя на моделите на ток, които се предлагат, както и броят на зарядните станции. Те посочват 9 модела и 6000 станции, а действителни числа са 17 модела и 17 000 станции.

0 от 500
 • #12
  3 rate up comment 1 rate down comment
  Jey leno ( преди 1 година )
  Всичко хубаво,ама много скъпи бе ,Рено Зое-63 000 лв.А,до този дето твърди че не може да те хване ток в колата,нека извади лулата на един от цилиндрите на свещите на бензинов двигател,да запали и да бръкне с пирон или тел в лулата на работещ двигател,да види дали няма да го раздрусат тоците !?
 • #11
  6 rate up comment 0 rate down comment
  Дедо ( преди 1 година )
  То англичаните и себе си ги е страх да се мият... А иначе може да са тъпи, ама не позволяват на разни сульовци-политици да ги доят като бесни. Та могат да си позволят и нови коли да си купуват.
 • #10
  6 rate up comment 1 rate down comment
  Анонимен ( преди 1 година )
  Българите знаят всичко много добре, затова България е "най-развитата" страна в Европа.
 • #9
  3 rate up comment 0 rate down comment
  sa ( преди 1 година )
  Пак с Нисан,ама Примера 1997,газя и повече!Но напълно те разбирам и чакам и моя момент за ел.кола!
 • #8
  11 rate up comment 1 rate down comment
  Анонимен ( преди 1 година )
  Това е страната с много добра образователна система и какви умни хора ражда и ние натам сме тръгнали.Ужас
 • #7
  13 rate up comment 4 rate down comment
  peposhi ( преди 1 година )
  Да не говорим, че Нисан Лийф така е проектиран, че минава през 40см дълбока река/локва и продължава без да спира. Опитайте това с автомобил с ДВГ... Карам електричка вече 3.5 години и единственото, което се сменя при гаранционния годишен сервиз е кабинен филтър... откъде ги измислят тези глупости за по-скъпа поддръжка?!?!?
 • #6
  17 rate up comment 2 rate down comment
  До долниите двама ( преди 1 година )
  И вие сте същите като англичаните! Липсва ви елементарна обща култура. За да ви спре сърцето, трябва ток с над 50 милиампера да премине през тялото ви. За да премине ток, трябва да има разлика в две противоположни точки от тялото ви. При положение че батерията няма връзка със земята, както е случая с мрежовото напрежение, дори директно да хванете единия полюс на батерията, независимо плюса или минуса, няма да ви удари ток, въпреки че напрежението е 400 волта.
 • #5
  5 rate up comment 8 rate down comment
  Анонимен ( преди 1 година )
  Електрическите автомобили наистина могат да бъдат много опасни при определени ситуации. Например при преминаване на дълбока вода, при наводнение, или ако батерията даде дефект и се самозапали. Почти невъзможно е да бъде изгасена. Пожарогасителите изобщо нямат ефект във горящ литий.
 • #4
  3 rate up comment 16 rate down comment
  Анонимен ( преди 1 година )
  Напълно са прави хората. Няколко капки масло от ДВГ не са проблем, но малка електрическа утечка може да причини смърт, а такава утечка при напълно мокра кола е с около 30% по-вероятна. Дори слабо напрежение може да причини спиране на сърцето.
 • #3
  15 rate up comment 1 rate down comment
  lowrage ( преди 1 година )
  "...че разходите за обслужване на електромобилите са много по-големи от тези на автомобилите на ток" Моля?! Деца ли пишат новините в тази комедия ,така де медия.