IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Англичаните ги е страх да мият електромобилите

Жителите на Острова показват пълно непознаване на колите на ток

Англичаните ги е страх да мият електромобилите

Изследване, проведено в рамките на правителствена кампания за популяризация на хибридите и електромобили във Великобритания, показва, че по-голяма част от жителите страната изобщо не знаят за приемуществата на този тип ревозни средства.

Англичаните ги е страх да мият електромобилите

Например, 42% от анкетираните са на мнение, че електромобилът не може да се мие както стандартен автомобил. Повече от половината запитани – 52%, не могат да опишат какво представлява колата на ток, а 47% са убедени, че превозните средства с двигател с вътрешно горене ускоряват по-бързо от тези с електричество, въпреки че често е точно обратното.

Също така много въпроси предизвикват цената и експлоатационните разходи на колите на ток. 25% от анкетираните от от Go Ultra Low, са сигурни, че разходите за обслужване на електромобилите са много по-големи от тези на автомобилите на ток. Според тях, разликата може да достигне до 70%.

Британците също така вярват, цената на зареждане на електромобил е 21,54 паунда, въпреки че реално тя е едва 3,64 паунда. Също така около 29% от участниците в допитването не знаят, че този тип автомобили могат да се зареждат от стандартна електрическа мрежа.

Жителите на Острова са в пълно неведение относно броя на моделите на ток, които се предлагат, както и броят на зарядните станции. Те посочват 9 модела и 6000 станции, а действителни числа са 17 модела и 17 000 станции.

0 от 500
  • #11
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Jey leno ( преди 5 години )
    Всичко хубаво,ама много скъпи бе ,Рено Зое-63 000 лв.А,до този дето твърди че не може да те хване ток в колата,нека извади лулата на един от цилиндрите на свещите на бензинов двигател,да запали и да бръкне с пирон или тел в лулата на работещ двигател,да види дали няма да го раздрусат тоците !?
  • #10
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Дедо ( преди 5 години )
    То англичаните и себе си ги е страх да се мият...А иначе може да са ***, ама не позволяват на разни сульовци-политици да ги доят като бесни. Та могат да си позволят и нови коли да си купуват.
  • #9
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Българите знаят всичко много добре, затова България е "най-развитата" страна в Европа.
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    sa ( преди 5 години )
    Пак с Нисан,ама Примера 1997,газя и повече!Но напълно те разбирам и чакам и моя момент за ел.кола!
  • #7
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Това е страната с много добра образователна система и какви умни хора ражда и ние натам сме тръгнали.Ужас
  • #6
    13 rate up comment 4 rate down comment
    peposhi ( преди 5 години )
    Да не говорим, че Нисан Лийф така е проектиран, че минава през 40см дълбока река/локва и продължава без да спира. Опитайте това с автомобил с ДВГ... Карам електричка вече 3.5 години и единственото, което се сменя при гаранционния годишен сервиз е кабинен филтър... откъде ги измислят тези глупости за по-скъпа поддръжка?!?!?
  • #5
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Електрическите автомобили наистина могат да бъдат много опасни при определени ситуации. Например при преминаване на дълбока вода, при наводнение, или ако батерията даде дефект и се самозапали. Почти невъзможно е да бъде изгасена. Пожарогасителите изобщо нямат ефект във горящ литий.
  • #4
    3 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Напълно са прави хората. Няколко капки масло от ДВГ не са проблем, но малка електрическа утечка може да причини смърт, а такава утечка при напълно мокра кола е с около 30% по-вероятна. Дори слабо напрежение може да причини спиране на сърцето.
  • #3
    15 rate up comment 1 rate down comment
    lowrage ( преди 5 години )
    "...че разходите за обслужване на електромобилите са много по-големи от тези на автомобилите на ток"Моля?!Деца ли пишат новините в тази комедия ,така де медия.
  • #2
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Като цяло западняците са много т.ъ.п.и индивиди.Това го казвам като привърженик на ЕС.