IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Българин се похвали с ново Bugatti Chiron

Собственик на спедиторска фирма e платил 2,5 млн. евро за хиперколата

Българин се похвали с ново Bugatti Chiron

Българин е сред собствениците на една от най-бързите хиперколи на планетата - Bugatti Chiron. Спортото купе излиза в тираж от 500 бройки, като всяка от тях струва 2,5 млн. евро.

Българин се похвали с ново Bugatti Chiron

Една от колите е притежание на Ваньо Алексиев, собственик на голяма българска спедиторска фирма. За новата си придобивка се похвали самият той в профира си в Instagram, където позира до автомобила.

Bugatti Chiron разполага с W16 двигател, развиващ мощност 1500 к.с. По данни на производителя, хиперколата може да развие скорост от над 400 км/ч. Предшественикът на Chiron – моделът Veyron, дълго време държеше рекорда за най-бърз сериен автомобил в света, но миналата година постиженето му беше подобрено от Koenisegg Agera RS.

Самият Алексиев явно е любител на бързите и мощни коли, като в гаража му  има още Lamborghini Aventador, както и първият SUV-модел в историята на Bentley – Bentayga.

Снимка: Instagram

Тагове: bugatti chiron 2
0 от 500