IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla иска още пари от кандидатите за Model 3

Всеки клиент, поръчал автомобила, трябва да плати още 2500 долара

Tesla иска още пари от кандидатите за Model 3

Американският производител на електромобили Tesla Motor поиска от всички клиенти, направи официално поръчка за Model 3, да внесат допълнително 2500 долара, като по този начин ще потвърдят заявката си.

Tesla иска още пари от кандидатите за Model 3

Над 400 000 души до момента са платили депозит от 1000 долара за базовата версия на електрическия седан, но сега ще трябва да добавят по 2500 долара, за да може Tesla да продължи да произвежда автомобила. Ако всички те потвърдят поръчката си, само за седмпица компанията ще получи около 1 млрд. долара.

Според информация на Detroit News, пред клиентите, поръчали Model 3, има три варианта при потвърждаване на заявката – да изберат автомобил със задно предаване, модификация с два електромотора или най-очакваната базова версия за 35 000 долара, за която обаче ще трябва да чакат още известно време.

Във всички случаи обаче Tesla се нуждае от финансови средства, за да постигне обемите на производство, които преследва. От компанията обявиха, че вече произвеждат по 5000 бройки от Model 3 седмично, но повечето анализатори са на мнение, че в края на годината този показател няма да превишава 3500 единици средно.

Снимка: Tesla

Тагове: tesla model 3
0 от 500
  • #17
    0 rate up comment 0 rate down comment
    abc ( преди 5 години )
    Скоро си купувах нов автомобил. Колебаех се между два различни производителя, но и при двата положението беше общо взето еднакво. Исках автомобил по моя конфигурация, а не които имаха на склад. Плащаш 10% капаро, за да ти я поръчат по собствен избор конфигурацията в завода. След това чакане 2-3 месеца за да я произведат и да я докарат. Като я докарат, обаждат се, тука е, може да си я видиш с найлоните. Плащаш останалите 90% и ти я дават. Това е.
  • #16
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Дрън-дрън. Има си официални статистики и китайците са на второ място след Тесла продажби. В началото докато не произвеждаха модел 3, имаше един китайски хибрид който се продаваше повече от Тесла, но сега най-продаваният електромобил е модел 3, още дори не са започнали да го произвеждат с пълен капацитет.
  • #15
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Китайците наблягат на работата, тесла на ПР-а.
  • #14
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хаха а бе пич в Китай се правят и продават два пъти повече електромобили от целия останал свят взети заедно. Я не се излагай. Или до Шендзен и виж за какво става дума бе...
  • #13
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Довиждане и лека нощ - потресаващо е, че още има малоyмници да му брулят пари на Светията, за да ги лъже. Старите хора са го казали - докато има бунаци, ще има и тарикати - Не само, че няма да видят кола от 35 000 долара каквато им обеща ами ще им закопае и по 3 бона суха пара. Докато им произведе Илончо колата тя вече ще е морално остаряла :D
  • #12
    7 rate up comment 7 rate down comment
    до 21 ( преди 5 години )
    А как ще коментираш представянето на ВАГ на Пайкс Пийк? Истината е че гогато големите навлезнат срериозно на пазара на електромобили Тесла приключва.
  • #11
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Форумния клошар пенка имал резервация за тесла. хахахаха ще падна от смях!
  • #10
    10 rate up comment 6 rate down comment
    21 ( преди 5 години )
    Поредната платена новина срещу Тесла.Колкото и да не им се иска на ВАГ, това е бъдещето!
  • #9
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    А бе я стига си лъгал бе. Я дай скрийншот съм резервацията си!? Защото съм сигурен че такава имаш само на сън!Иначе в youtube има поне 40 видеа където хората на които им е излезнал реда на живо си конфигурират колата и последната стъпка при конфигурацията е да я платат изцяло. Кой ще ти произведе по твой вкус конфирурирана кола без да си я платил бе!? Аре ела в реалния свят и стига си се излагал с тези плоски лъжи, защото стана вече и на децата смешен.
  • #8
    3 rate up comment 8 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    "До сега беше като ти изле номера плащаш цялата кола и чак тогава се поризвежда, сега искат 2500 изобщо да останеш в списъка, а не за да започнат да произвеждат колата. "Интересно защо на мене никой не ми е искал още пари тогава :-)