IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault и Dacia спират да правят еднакви автомобили

Колите на двете марки вече ще се различават като дизайн, оборудване и технологии

Renault и Dacia спират да правят еднакви автомобили

Марките Renault и Dacia ще престанат да предлагат еднакви автомобили - нещо, което правят вече 15 години. Новите модели ще бъдат на различни платформи, ще изглеждат различно и ще имат различен интериор, съобщава в. Le Figaro.

Renault и Dacia спират да правят еднакви автомобили

Първият модел, пуснат на пазара в рамките на новата стратегия, ще бъде купеобразен кросоувър C-SUV. Той ще се предлага само под бранда Renault, но не и като Dacia. Идеята на френския производител е създаването на нов имидж на марките и пълно изключване на бейдж-инженеринга, на който се залагаше в последно време.

Досега Renault предлагаше модели с ниска цена под двете марки. В Русия, Индия, Южна Америка и някои други региони Logan, Sandero, Duster, Lodgy и Dokker се продават като част от френския бранд, но в Европа за тях се използва дъщерната румънска компания Dacia. В зависимост от пазара те може да имат различни агрегати, но не се различават съществено един от друг. Сега на тази политика се слага край.

„Раздялата” между Renault и Dacia ще стане факт и при новия Logan, чието излизане на пазара предстои. Европейската версия на модела ще се предлага като Dacia. Тя ще бъде по-скъпа с подобрени двигатели, отговарящи на стандарта Евро-6 и електронни системи, като ще бъде изградена и на нова платформа – CMF-B. За останалите пазари ще се предлага автомобил изграден на старото шаси B0, което ще бъде модернизирано.

Снимка: Renault

Тагове: renault dacia
0 от 500
  • #4
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Че Киа е по-скъпа от Тойота.Всъщност знаеш ли как се удвоява цената на една Тойота ? - Като й напълниш резервоара.
  • #3
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Да, Докер, Канго и Mercedes Citan бие по имиджа.
  • #2
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Е нали точно заради това бяха тези обединения, за да се намалят разходите, като се споделят едни и същи неща между марките. Сега искат да ни кажат, че щели да бъдат различни?!Абе тея *** съвсем на улави взеха да се правят, а нас нас да ни правят на глупави. Все намаляват, намаляват разходите, а цените на колите все растат? Е що така бе?
  • #1
    14 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Демек същия ке/ *** ,но по-скъп с 4000 лв.