IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dodge направи масъл-кар с разход 5,4 литра в минута

Обновеното купе Challenger ще развива 808 к.с.

Dodge направи масъл-кар с разход 5,4 литра в минута

Компанията Dodge представи обновеното спортно купе Challenger, което ще се предлага във версия Redeye. Това е топ-вариантът на модела, който производителят определя като „най-мощния, най-бърз и най-динамичен сериен масъл-кар в света”.

Dodge направи масъл-хар с разход 5,4 литра в минута

Мощността на този автомобил е 808 к.с. и 958 Нм въртящ момент, като той е получил модернизирана версия на 6,2-литровия V8 мотор на хардкорния Demon, който развива 852 к.с. Преработен е и 8-степенната автоматична скоростна кутия с усилен хидротрансформатор.

Dodge направи масъл-хар с разход 5,4 литра в минута

Според шефа на Dodge – Стив Бим, са променени общо 25 елемента от двигателя. Той е оборудван с нов компресор, усилени бутала, нов газоразпределителен механизъм и нова система за подаване на горивото. „Червената зона” на мотора е преместена от 6200 на 6500 об/мин.

Dodge направи масъл-хар с разход 5,4 литра в минута

Ускорението от 0 до 96 км/ч при SRT Hellcat Redeye, както е цялото име на модела, отнема 3,4 секунди. Драг-дистанцията от ¼-миля (402 метра) се преминава за 10,8 секунди, като на финала колата развива 211 км/ч. Като цяло максималната скорост на автомобила е 327 км/ч.

Dodge направи масъл-хар с разход 5,4 литра в минута

При максимално ускорение SRT Hellcat Redeye харчи 5,4 литра гориво в минута. Това означава, че резервоарът му в този режим се изпразва за 11 минути. Иначе официалният разход, посочен от производителя, е 13 л/100 км при извънградско каране.

Dodge направи масъл-хар с разход 5,4 литра в минута

Спортното купе може да бъде поръчено с допълнителен пакет, който разширява каросерията с 89 мм. В този случай машината получава 20-цолови джанти с гуми Pirelli P-Zero с размер 305/35, както и допълнителен черен матов спойлер. В оборудването на коата влизат още адаптивно окачване, усилени спирачки Brembo, лънч-контрол и функция Line Lock, подобряваща спирането.

Снимки: Dodge
 

Тагове: srt dodge challenger redeye
0 от 500
  • #3
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Разходомер ( преди 5 години )
    За моята стара таратайка данните са 5.8/100 при нормално каране и 1.4 литра/минута при газ до дупка. Съвсем реални ми се виждат данните за тоя додж.
  • #2
    36 rate up comment 5 rate down comment
    До долния ( преди 5 години )
    Арчи ама връи.Еваллата, мнооо арна колицата.Туй да не арчи, а да връи само голфу го мое.
  • #1
    9 rate up comment 17 rate down comment
    ..... ( преди 5 години )
    13л 100км бил разхода, а иначе за 11 мин изпразва резервоара,а този разход 13л е може би ако работи на място,това няма как да падне под 25л на 100км.Големите еколози в САЩ