IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi хвърля ръкавицата на Range Rover

Германците разработват луксозен и скъп Q9

Audi хвърля ръкавицата на Range Rover

Нарастващото присъствие на Audi в SUV сегмента ще се увеличи допълнително с добавянето на модела Q9, съобщи Autocar.

Audi се захваща с разработката на Q9

По-рано този месец компанията от Инголщат показа официално в китайския град Шънджън флагмана си сред всъдеходите - Q8 (на снимките). Тогава изпълнителният директор на марката Руперт Щадлер, който сега е в ареста заради скандала "Дизелгейт", не изключи възможността за още по-голям и по-луксозен модел, ако има търсене от страна на клиентите. "Те ще ни кажат какво искат в бъдеще. Времето ще покаже", отговори Щадлер на въпрос дали Audi планира Q9.  На същия въпрос шефът на дизайнерите Марк Лихте заяви: "Имаме толкова много идеи, толкова много идеи...".

При появата си на пазара във Великобритания по-късно това лято цената на Q8 ще започва от около 65 000 паунда (към 73 600 евро). Някои версии обаче вероятно ще достигнат 100 000 паунда (113 000 евро), когато гамата се разшири с по-високотехнологични, по-спортни и по-луксозни изпълнения. Щадлер вече потвърди, че към моделната линия ще бъде добавен plug-in хибрид Q8, както и че е възможна и RS версия.

Audi се захваща с разработката на Q9

В компанията смятат, че има място да се разширяват ценово и да предизвикват модели като Range Rover, който до голяма степен няма конкуренция в диапазона 80 000 - 120 000 паунда (90 600 - 136 000 евро) под Bentley Bentayga. Именно тук германците мислят, че могат да се разрастват и да конкурират Land Rover.

Марката е убедена, че Q9 би могъл да предложи нещо различно от Land Rover, не само по отношение на технологии, но също като лукс и статут. Ако започне производството му, както се очаква, Q9 ще се превърне в директен конкурент на Range Rover, както Q8 е на Range Rover Sport.

Audi се захваща с разработката на Q9

Докато Audi в крайна сметка планира да постави Q9 на върха в SUV гамата си, в момента компанията няма планове да пусне по-малък всъдеход от Q2. Такъв модел трудно би станал печеливш. Q2 вече е един от най-малките SUV на пазара и според компанията моделът A1, чието второ поколение бе представено наскоро, успешно изпълнява ролята на начално ниво Audi.

Снимки: Audi

Тагове: audi suv q9 q8
0 от 500
  • #3
    17 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    За да се мери с Лексъс , Ауди трябва да спре работа за 5-6 години за да може лъскавата Тойота да го настигне
  • #2
    15 rate up comment 5 rate down comment
    До пича под мен ( преди 5 години )
    Е как резутатът ще е никакъв, като Ауди има ръст в продажбите ежегодно, дори след дизелгейт. Аман от хейтъри и разбирачи.
  • #1
    29 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Първо ауди хвърли ръкавицата на дизелите... После ауди хвърли ръкавицата на електромобилите... ръкавици бяха хвърляни по БМВ и лексъс... а сега тия хвърляли ръкавица на рейндж... всичко стана в ръкавици на ауди, а резултат - никакъв.