IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Саботаж в Tesla, хванаха злосторника?

Мъск информира служителите за разследването

Саботаж в Tesla, хванаха злосторника?

Американската телевизия CNBC обяви, че босът на Tesla Илон Мъск е разпратил мейли на всички служители на компанията в понеделник сутрин, с които ги информира, че е вероятно пожарът в една от фабриките на фирмата да е дело на саботаж на служител на марката.

Саботаж в Tesla, хванаха злосторника?

По-късно стана ясно, че Мъск изрично е заявил на подчинените си, че в Tesla има служител, който саботира действията на компанията. Много служители на компанията потвърдиха, че са получили такъв мейл от Мъск. Шефът на Tesla е обяснил на екипа, че саботьорът е използвал фалшиво име, за да влезе в системата и да смени кода на операционната система, управляваща производствените процеси на марката.

Отделно от това той е изпратил и голямо количество важна информация към адреси, извън мрежата на компанията. Мъск потвърди за разследване на саботажите и е предупредил служителите да бъдат изключително бдителни в следващите няколко седмици, тъй като точно сега предстои решаващото увеличение на бройките Model 3, които компанията сглобява.

Все още от Tesla няма официално потвърждение на мейла на Мъск, както и на разследването на възможен саботаж. Според други източници, злосторникът вече е разкрит и е признал част от действията си, като Мъск ги нарича „доста лоши”. Служителът, саботирал Tesla е заявил, че се е решил на това, тъй като не е получил очакваното от него повишение.

Все още не е ясно дали той е бил арестуван, като вътрешното разследване в Tesla търси да разбере дали той е действал сам или е имал и помощници.

Тагове: tesla
0 от 500