IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Арестуваха шефа на Audi заради "Дизелгейт"

Прокурорите смятат, че Щадлер укрива доказателства

Арестуваха шефа на Audi заради

Шефът на Audi Руперт Щадлер е бил арестуван във връзка с разследването на глобалния скандал „Дизелгейт”, съобщи агенция Reuters, като се позовава на информация от Volkswagen.

Арестуваха шефа на Audi заради

„Заповедта за арест е заради разследване на укриване на доказателства”, потвърдиха по-късно от прокуратурата в Мюнхен. Самият Щадлер винаги е твърдял, че няма нищо общо с „Дизелгейт” и няма никаква вина по случая. По-рано в дома на Щадлер бяха извършени няколко обиска, като е много вероятно резултатите от тях да са довели до ареста му.

Щадлер работи във Volkswagen от 1994 година, а от 2007 година е сред висшите мениджъри на Audi. В прокуратурата са на мнение, че тъй като Щадлер е станал част от шефовете на марката две години преди VW да започне да оборудва колите си със софтуеъра, който заблуждава на тестовете за нивата на вредни емисии, то едва ли не е знаел нищо по въпроса.

Според прокуратурата дилърите на Audi са продали около 210 000 дизелови автомобила в Европа и САЩ, които са били оборудвани с такъв софтуеър. ВВС уточни, че през май Audi потвърди, че около 60 000 дизелови А6 и А7 може да попаднат в обсега на скандала „Дизелгейт”, а миналата седмица шефовете на VW се съгласиха да платят 1 милиард евро глоба заради манипулации на данните за нивата на вредните емисии на колите, произвеждани от гиганта.

Тагове: audi
0 от 500
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    :) ( преди 5 години )
    Ей тук се попиляхте да хейтите. Ауди винаги ще се купува и търси и ще си държи цената. Мой приятел има а5 купе 2008 на 750 000 км... аз не повярвах, че тази кола има такъв пробег, но той ми показа разпечатка след проверка на шасито в ауди. Естествено показваше 143000 км, и изглежда като кола на 140 000. Това разбирам аз под здрав и надежден автомобил за вас не знам.
  • #13
    2 rate up comment 0 rate down comment
    д-р Исня ( преди 5 години )
    "В другите медии тази новина излезе преди два дни. Тук я бавят максимално, защото e удар по VAG. И после били безпристрастни. Да, бе!"Не бе ман, два дни превеждат и поправят правописни грешки.
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Рънърса ( преди 5 години )
    Чааакам те да дойдеш,Чааакам те с буйна страст!
  • #11
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ще съсипят водородните коли,когато се научат да ги правят, или по-точно копират от японците.
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    А кога... ( преди 5 години )
    ще приберат мистер Бийн/Гомн?
  • #9
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Бай Онзи ( преди 5 години )
    Съсипаха дизела Хитлеристите,някой ден ще погубят и бензиновите и електрическите и водородните коли,защото са алчни и с мръсни душички....
  • #8
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    В другите медии тази новина излезе преди два дни. Тук я бавят максимално, защото e удар по VAG. И после били безпристрастни. Да, бе!
  • #7
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    не е виновен този който прави баницата и този който я продава а този който я купува някой насила ли вкарвал купувача в шоурума и да избереш дизел пред бензинов трябва да си със специални образователни потребности и ограничени умствени възможности
  • #6
    20 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    С храните е същата работа. Произвеждат невероятно големи ***, а най-големите *** са за нас от изтока. Не стига, че ни ги продават на по-висока цена, а и качеството отвратително. Плащаме си да ни тровят, както с колите. От десетилетия се знае за последствията от изгорелите газове на дизелите, но всичко се е прикривало в името на печалбите. След 2 световни войни германците за 3ти път се мъчат да нищожат континента. Не само коли и храни а и милиони поканени имигранти. Пълни неастици са тези
  • #5
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Това са само бушони и повярвайте никой от наистина виновните няма да влезе на топло. Рулетката и Изперкел са знаели всичко и са го дирижирали. За сигналите по отношение дизелгейт са знаели на най-високо ниво в държавата, но нищо не е предприето. Значи нещата са се случили с протекции на ниво бундесканцлер, който е голям фен на корпорацията и това се знае от всички.