IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi показа новото A1

За модела ще бъдат достъпни доста нови опции и само бензинови двигатели

Audi показа новото A1

След изтеклите няколко снимки в интернет пространството, Audi официално разкри новото A1 за моделната 2019 година. Обновеният хечбек се отличава от предшественика си както по отношение на дизайна, така и с технически новости.

Audi показа новото A1

В екстериора акцентите са внушителната радиаторна решетка и трите специфични отвора под предния капак. Прилика с предишния модел обаче може да бъде открита в силуета и като цяло, в пропорциите на автомобила. Размерите на джантите също са запазени - от 15 до 18 инча.

Новото A1 ще се предлага и с опции, като LED фарове, S Line пакет, допълнителни възухозаборници, по-голям заден спойлер, както и различни от стандартните странични прагове. Автомобилът ще може да се поръчва в 11 цвята, като за страничните огледала, покрива, праговете и спойлера също ще може да бъдат избрани различни цветове.

Audi показа новото A1

Отвътре новото A1 ще предложи на своите собственици 10,2-инов дисплей, мултифункционален волан, а нивата на оборудване ще са три.

Моделът е дълъг 4,03 метра, широк 1,74 метра и висок 1,41 метра. Обемът на багажника е 335 литра, като той може да се увеличи до 1090 литра ако задните седалки са сгънати.

Седалките са спортни, а към предните може да бъде добавена и опция за отопление, както и такава за избор от 30 различни цвята. Друга налична опция ще бъде пакетът за свързване, осигуряващ поддържането на Android Auto и Apple CarPlay, както и 2 USB изхода. Клиентите ще могат да изберат и между две допълнителни аудиосистеми - с 8 или с 11 колони.

Audi показа новото A1

Двигателите за А1 ще 3 TFSI агрегата: 1-литров трицилиндров, 1.5-литров и 2.0-литров четирицилиндрови. Засега не са ясни мощностите на всеки от тях, но се предполага, че те ще варират от 95 к.с. до към 200 к.с. Скоростните кутии ще са седемстепенна с двоен съединител, както и шестстепенен S-tronic.

Audi показа новото A1

Колата ще разполага и със системи за подпомагане управлението на водача. Такива ще са ограничител на скоростта, адаптивен круиз контрол, сензори за паркиране, система за следене на лентата, като последната дори ще подпомага обратното връщане в лентата при неволно излизане. Интересна новост ще бъде и датчик за откриване на потенциални опасности. Ако системата прецени, че има опасност от сблъсък, то тя предупреди водача, а ако той не реагира, автомобилът ще спре автоматично.

Audi показа новото A1

Към момента не са ясни цените, както и кога новият хечбек ще бъде достъпен на пазара.

Снимки: Audi

Тагове: audi 2019 a1
0 от 500
  • #13
    14 rate up comment 2 rate down comment
    K ( преди 5 години )
    Вътре е новото Polo с емблема на Ауди. Нищичко не са бутнали. То бива пестене на пари, ама нали все пак това е премиум марка ? А 2.0 двигател с 200 к.с на тая количка ще е интересно...при цената която ще обявят за варианта с този двигател много ме съмнява, че ще си остане изключителна рядкост.
  • #12
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Така. Да оставим на страна дизайнът стил пежо.Понеже това е основно женска кола, тази духалка на пасажерската седалка е част от иновативен фризьорски салон! Мацката сяда там и получава боядисване, подрязване на крайчета, къдрене/изправяне и след това духалката влиза в действие и за 1 мин прическата е добре обдухана и фиксирана.
  • #11
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ти остави интелекта! Него не го слуша никак главата. Увредил се е от каране на ТДИ. Напушен е яко със сажди.
  • #10
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хахаха, форумната *** говори за другите колко били прости, а самият той не се вижда, че има интелект, като на кокошка.
  • #9
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    ВАГииии,Хапчетатаааа,Бъъъъърже!
  • #8
    9 rate up comment 2 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 5 години )
    решетките на климатика не са ергономично поставени...вляво ще духа директно в ръцете и лицето на шофьора...
  • #7
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ако излязат навреме от ареста може и да започнат да я произвеждат.
  • #6
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Много добре изглежда на външен вид, браво!
  • #5
    10 rate up comment 0 rate down comment
    ТКЗС ( преди 5 години )
    Определено изглежда много по-добре от старото. Този път са се постарали наистина. Има малки забележки, но като цяло си е добре колата.Не се споменава обаче цената. Предполагам Ще е традиционно доста солена и е обезсмисли покупката на тази табуретка. За същите пари си вземаш истински явтомобил.
  • #4
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    По добре изглежда от старото, с доста по стегнат и агресивен дизайн. Това на снимките с тези брони и решетки трява да е S1 или някакво върхово изпълнение.