IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Audi излъгали за мощността на RS4 Avant (ВИДЕО)

Тестове показаха, че комбито има повече конски сили от обявените

В Audi излъгали за мощността на RS4 Avant (ВИДЕО)

Обикновено производителите умишлено завишават характеристиките на своите автомобили, за да може да привлекат по-голямо внимание от страна на потребителите, а също така и да вземат преднина пред конкурените. Има обаче и случаи, в които характеристиките се занижават. Защо се постъпва така, не е известно.

В Audi излъгали за мощността на RS4 Avant (ВИДЕО)

Именно вторият вариант засяга Audi RS4 Avant, чиято мощност не съответства на обявената от геманската компания. Доказателство за това е експеримент на изданието Carwow, което организира дълъг тест на комбито на диностенд – пробегът на машината по време на изпитанието е 4828 км.



По паспорт мощността на битурбо V6 TSI двигателя с обем 2,9 литра е 444 к.с. и 600 Нм въртящ момент. По време на теста обаче моторът е показал пикова мощност от 460,2 к.с., като експертът, помагал на Carwow за провеждане на изпитанието, е обявил, че агрегатът без проблеми може да развие дори 500 к.с. само с леко препрограмиране.

В Audi излъгали за мощността на RS4 Avant (ВИДЕО)

Разликата между обявеният и показаният на теста максимален въртящ момент е още по-голяма – 600 срещу 650 Нм. Любопитното е, че той се постига при 2750 об/мин, което е един доста добър резултат за бензинов двигател.

Снимки: Audi, видео: Carwow

Тагове: audi rs4 avant
0 от 500