IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel ще прави нови бензинови двигатели за PSA

Следващото поколение мотори ще дебютира през 2022 г.

Opel ще прави нови бензинови двигатели за PSA

С покупката на Opel миналата година PSA сложи ръка и на инженерния център на германската марка в Рюселхайм – един от най-големите и важни изследователски центрове в европейската автомобилна индустрия.

Opel ще създаде нови бензинови двигатели за PSA

И специалистите в този център вече получиха първата си сериозна задача от PSA – Opel ще създаде следващото поколение 4-цилиндрови бензинови двигатели на новия конгломерат, които ще се използват при моделите на Peugeot, Citroen, DS, Opel и Vauxhall.

От компанията потвърдиха, че развитието на семейството двигатели вече е започнало, като се очаква пазарната им премиера да е през 2022 година и те ще са предназначени за пазарите в Европа, Китай и Северна Америка. Добавянето на Северна Америка в този списък стана факт по-рано тази година, тъй като Peugeot и Citroen планират завръщане на американския пазар, който френските марки напуснаха в началото на 90-те години на миналия век.

Засега се знае, че новото поколение бензинови мотори ще бъде използвано в хибридни системи за задвижване, които ще се предлагат и от петте марки на PSA.

Тагове: opel psa
0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    И двата варианта са без значение. Две третокласни фирми. Скука!
  • #10
    5 rate up comment 2 rate down comment
    ss ( преди 5 години )
    Това е добре. Голямото опасение, че опелите ще бъдат ''пофренчени'' отпада. Вместо това ПСА, съвсем мъдро ще ''погерманчат'' собствените си кошници.
  • #9
    3 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Те бягат от ръждата, ама ръждата ги настига. А Астра харчи 9/100 сами базовия дръгел 1.4. Могат да спорят с Форд коя е по-утрепана фирма. Логично беше да фалират и да ги купят другите палачори.
  • #8
    19 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Приятел, стика клишета от преди 20 години. Опелите избягаха от ръждата отдавна, в момента Мазда 6 е шампион по гниене.
  • #7
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не знам за лакоми - мойта Астра К 150к.с бензин автомат само зимата дава над 9л/100 градско. Да уточня - градско в София и не, не съм обсебен от идеята на всяка цена да гоня разход, добри кикдауни й раздавам. ;)
  • #6
    3 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не е вярно, че Опел не се отличават от другите. Няма по-ръждясващи коли от техните! Макар, че Форд и Фиат правят всичко по силите си да ги изпреварят.
  • #5
    1 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хибриди ами, те бензиновите мотори са отчайващо лакоми.
  • #4
    18 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Опел с бензинов мотор винаги е било отличен избор. Три неща правят топ - двигатели, ръчни скорости и окачване (за нашите пътища май това е най-важното.)Ако франсетата правят дизелите, а Опел бензиновите мотори няма кой да ги буте. :)
  • #3
    22 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Опел си бяха уникално здрави и ефтини за подръжка. Но с качество не можеш да оцелееш. Трябва зверска реклама, голям марж на печалбата и стабилни основи за да преживяваш трудни периоди. Качеството при всички остана в миналото.
  • #2
    23 rate up comment 5 rate down comment
    Ръждитко ( преди 5 години )
    Може би ще е по-добре Опел да покажат на PSA, как се правят разните щанги по окачването. На пежото постоянно сменях биалетки, на опела не съм пипвал - сякаш изкарват 3-4 пъти повече.