IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Турция ще произвежда 5 собствени модела

Те ще са от класове C и B с по-добро качество и по-евтини от чуждите аналози

Турция ще произвежда 5 собствени модела

До 2021 г. Турция смята да се обяви за автомобилен производител. Освен това в страната ще се правят електрически коли. Това заяви министърът на науките, индустрията и технологиите Фарук Йозлю, цитиран от местните медии.

Турция ще произвежда 5 собствени модела

Според министър Йозлю, първата цел на Турция ще бъде откриването на производствени мощности с капацитет от 200 000 бройки годишно. Става въпрос именно за електрически коли. В същото време министърът подчерта, че тези автомобили ще бъдат по джоба на хората със средни и високи доходи.

Политикът посочи също, че не става въпрос за производството на премиум автомобили, а за такива от класове C и B. По думите на министъра те ще бъдат с по-добро качество от чуждите аналози, а цената им ще е с около 5% по-ниска от конкурентните модели.

Турция ще произвежда 5 собствени модела

Министър Йозлю отбеляза, че в дългосрочен план турските автомобили ще донесат в хазната не по-малко от 50 млрд. евро. Освен това откриването на производствените мощности ще осигури близо 20 000 нови работни места.

Турция ще произвежда 5 собствени модела

Миналата есен турският президент Реджеп Ердоган каза, че страната започва проект за създаване на първия турски автомобил. Моделът е разработен от BMC, Anadolu Group, Kiraca Holding, Zorlu Holding и Turkcell. Турският лидер обеща, че колата ще дебютира през 2019 г., а на пазара ще бъде пусната през 2021 г.

0 от 500