IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

CTS-V: конкуренция на М5 от Америка

CTS, това е предложението на Cadillac за седан от средния клас. Сега, освен агресивен дизайн, той вече предлага и истинска мощност... треперете M5 и Е63 AMG!

CTS-V: конкуренция на М5 от Америка

В Детройт Cadillac представиха новото попълнение на моделната си гама. То се нарича CTS-V и е спортната версия на луксозния седан от среден клас. Освен това, от компанията, част от General Motors, показаха и купе версия, базирана на същата платформа. Очаква се CTS-V да влезе в продажба още през пролетта, докато двувратото купе ще се появи на бял свят най-рано след година. Това важи и за продажбите на модела в Европа.



Моторът на CTS-V е типично по американски – V-образен и 8-цилиндров. Но, мощността не e. Със своите 558 конски сили, взаймствани директно от Corvette, той по-скоро напомня на най-добрите спортни автомобили от Европа. Сега BMW M5 и Mercedes Е63 AMG имат истинска конкуренция от Америка. Това не е единственото нещо, по което CTS-V си прилича със спортистите от Стария континент, защото Cadillac са разработили модела на пистата Нюрбургринг в Германия. Но това далеч не е всичко. Спортния седан има също така активно окачване, подобрена стабилизираща програма, както и автоматична скоростна кутия, която позволява смяна на предавките от пера зад волана.



CTS-V се появява близко като дизайн до стандартния Cadillac CTS. Той е придобил някои допълнителни аеродинамични елементи, както и много хром. Купе версията също е базирана на този външен вид, но всъщност има няколко подобрения, най-сериозното от които е, че вратите са загубили рамката държаща прозореца. Също така в дизайна можем да разпознаем, че покрива е придобил по-различна линия, както и че предницата е леко променена.
0 от 500