IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Акционерите в Tesla не уволниха Мъск, а той обеща малък хечбек

Шефът на копанията разкри и защо никога тя няма да направи електрически мотоциклет

Акционерите в Tesla не уволниха Мъск, а той  обеща малък хечбек

Предложението на миноритарните акционери в Tesla Motors за смяната на Илон Мъск като председател на Съвета на директорите се провали. На годишното общо събрание крупните собственици на дялове в компанията подкрепиха досегашния шеф и той ще продължи да заема поста.

Акционерите в Tesla не уволниха Мъск, а той  обеща малък хечбек

За да се извърши смяната, предложението трябваше да събере 2/3 от гласовете, но това не стана. От Tesla обявиха, че във време, в което компанията трябва да реагира на големите предизвикателства отвън, нейното управлението трябва да бъде тясно свързано с оперативната дейност. А тя се определя именно от Мъск, който е и изпълнителен директор.

Акционерите в Tesla не уволниха Мъск, а той  обеща малък хечбек

Самият Мъск не се забави и реагира на случващото се, като сподели в Twitter нова скица на бъдещия кросоувър Model Y, който трябва да бъде показан през 2019 г. Освен това шефът на Tesla разкри, че година по-късно – през 2020 г., компанията му ще пусне на пазара и електрически хечбек от B-сегмента, който ще се конкурира с модели като Nissan Leaf, BMW i3, както и с бъдещия хечбек на ток на Volkswagen от новото семейство I.D.

Акционерите в Tesla не уволниха Мъск, а той  обеща малък хечбек

На събранието на акционерите Мъск обяви, че Tesla никога няма да направи електрически мотоциклет. Топ-мениджърът призна, че като юноша се е увличал много по моторите, но на 17 години се е ударил в камион и едва е оцелял.

Снимки: Tesla

Тагове: tesla
0 от 500
  • #7
    4 rate up comment 13 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Да, да... В същото време около 40% от далите капаро си искат 1000та долара обратно - до момента са върнати около 23% от заявките - над 100 милиона а се очаква за още 100 да се изтеглят. Колко били акциите на Т'сляка е без значение, освен ако Илонче не вземе да си продава акциите - на тях им трябват пари кеш, а те се събират от продажби. А самия Илончо призна, че няма как да се получи с производството на евтиния Модел 3, могат да оцелеят само ако продават само от скъпия с удължен пробег.
  • #6
    10 rate up comment 3 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    ".Америка е най-мощното нещо съществувало на Планетата и постигнато от човека.Технологии производства и тн тия са недостижими и нито германци с малките си работилнички нито който и да е друг може да ги спре."Тесла не са типична американска компания. Също и целия им завод е оборудван с германски роботи. Човека отговорен за производството на Модел 3 е германец, работил преди това за Ауди.
  • #5
    8 rate up comment 12 rate down comment
    А бе ( преди 5 години )
    Американците били недостижими в технологиите?Ха-ха,затова ли скалъпиха дизел-гейт,та да изгонят немските дизели от пазара?120 години не стигнаха в Америка да бъде създаден читав лек дизел!А немските вървят като масъл кар,но горят като обикновена кола!
  • #4
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Хм ( преди 5 години )
    Мъск все повече ми заприличва на един високотехнологичен Остап Бендер....Впрочем това с високите цени на акциите на Тесла ми напомня за историята на Енрон.
  • #3
    10 rate up comment 12 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Само умопомрачен германофиль може да си мисли че Тесла ще фалира.Америка е най-мощното нещо съществувало на Планетата и постигнато от човека.Технологии производства и тн тия са недостижими и нито германци с малките си работилнички нито който и да е друг може да ги спре.
  • #2
    14 rate up comment 4 rate down comment
    pena ( преди 5 години )
    Само да допълня. Вчера след събранието на акционерите,акциите на Тесла скочиха с 10% и пак са доста над 300$. Направо банкрутират...
  • #1
    9 rate up comment 13 rate down comment
    ko4o ( преди 5 години )
    Ще, ще, ще - от измамника само това се чува, но и на първокласник му става ясно, че дори и прототипите на своите проекти не може да сглоби до 2020.