IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Детройт китайците този път са уникални

Производителите на автомобили от Китай често са упреквани за плагиатство по отношение на дизайна и технологиите на много свои коли.

В Детройт китайците този път са уникални

Фирми като Mercedes-Benz, Lexus, Fiat и BMW стигнаха дори до помощ от съда за да спрат определени китайски модели от продажби в Европа.

Сега обаче на автосалона в Детройт можем да видим китайски автомобили за които никой не може да каже, че нямат собствен облик. Дизайнът наистина е уникален, а дизайнерът се нарича Ли Гуан Мин.
И трите представени автомобили са електрически, което показва, че китайската автомобилна индустрия не изостава от световните тенденции да се търси алтернативен път за развитие. Ако Китай и Индия продължат да увеличават потреблението на гориво и достигнат до средните обеми в САЩ, те ще имат нужда от четири пъти повече енергия от общите запаси на планетата.
От трите представени коли само една е създадена специално за участие на автосалона в Детройт. Тя е наречена „Детройтската риба” (Detroit Fish). Другите два модела са наречени „Облак” (Piece of Cloud) и „Книга на песните” (Book of Songs).Все още не е ясно дали някоя от трите коли ще стигне до серийно производство, но е ясно, че показаното в Детройт открехва вратата към различен дизайнерски стил, който може да постави началото на типични и уникални чисто китайски автомобили.
0 от 500